И тази нощ продължиха ракетните удари между Израел и радикалната

...
И тази нощ продължиха ракетните удари между Израел и радикалната
Коментари Харесай

Нетаняху се закани Хамас да плати висока цена за конфликта

И тази нощ продължиха ракетните удари сред Израел и радикалната формация Хамас. През последните четири дни повече от 100 палестинци са били убити в Газа и 7 души в Израел. Външно министерство предлага на българските жители да заобикалят алените зони. Това са Стария град на Йерусалим, Източен Йерусалим, Лод, Витлеем, Ивицата Газа. Не се предлага пътешестване до Израел.

Нова ескалация на спора в Близкия изток и спорни известия от страна на израелската войска. Малко след среднощ тя популяризира информация, че нейни войски са навлезли в Газа. Два часа по-късно армията разгласява " конкретизиране ", че там " няма бойци ". Ситуацията беше обяснена с " вътрешен информационен проблем ". Израел струпа войски и военна техника на границата с Газа и разгласи, че е в друга степен на подготовка за сухопътна интервенция.
На фона на следващия съвместен ракетен обстрел, двете страни в спора наподобяват непримирими.

" Хамас и другите терористични организации ще платят висока цена. Последната дума не е казана и тази интервенция ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо за възобновяване на спокойствието и сигурността в Държавата Израел ", съобщи Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел.

" Колкото повече напредват бойните дейности, толкоз повече еволюират решенията за включването на ново съоръжение и характерни оръжия против израелската окупация. В началото на борбата сме, само че тя беше стартирана от окупатора ", съобщи Фавзи Бархум, представител на Хамас.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска обстановката в неделя по гледище на Съединените щати, които желаят да се даде още време за дипломатически старания за потушаването на спора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР