И тази неделя десетки хора се събраха на бдение пред

...
И тази неделя десетки хора се събраха на бдение пред
Коментари Харесай

Десетки се събраха на бдение пред затворената Руската църква

И тази неделя десетки хора се събраха на бдение пред затворената Руската черква в София и сервираха цветя пред вратите ѝ. Храмът беше затворен на 22 септември след експулсирането на трима свещеници от България, които съгласно отчет на ДАНС са работили против ползите на страната.

Събралите се пред църквата споделиха, че ще събират на бдение всяка неделя, до момента в който храмът не бъде отворен, а богослуженията - обновени.

Бдението стартира в 10.00 часа. Църковна музика от колони  озвучаваше пространството пред храма „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “. Той остава заключен девети ден, откакто трима свещеници бяха експулсирани поради шпионаж в интерес на Русия, а ДАНС ревизира чия е собствеността на храма. Събралите се тази заран сложиха цветя през заключените порти на църквата и възпламениха свещи: 

" Тук идваме тези хора, които просто желаеме това духовно огнище, да остане духовно огнище. А, тези, които идват поради своето страдалчество, знаят по какъв начин да стигнат до гроба на отец Серафим и този поток не секва " ;

" Всички тук, които вършим бдения всяка неделя, и да се надяваме, този спор да се реши доста скоро, тъй като не може черква да стои затворена. Политиката не може да се меша в църковните каузи и във вярата на хората " ;

" Това е война срещу православието " ;

" За нас е огромна неволя това, че се опитваме да не се занимаваме с политика, а политиката ни раздира живота на хиляди парценца ", споделиха пред БНР участници в бдението пред Руската черква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР