И тази година, по традиция, Регионална библиотека Сава Доброплодни -

...
И тази година, по традиция, Регионална библиотека Сава Доброплодни -
Коментари Харесай

Наградиха най-активните читатели на РБ „Сава Доброплодни” - Сливен

И тази година, по традиция, Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ” - Сливен провежда при започване на новата образователна година Дни на отворените порти за възпитаници от разнообразни степени на образование от сливенските учебни заведения. Дните на отворени порти се организираха на 20 и 21 септември като в програмата бяха включени разнообразни начинания представящи опциите на библиотеката за подкрепяне процеса на обучение и самообучение на учениците: екскурзии в библиотеката, презентации по разнообразни тематики, демонстрации на опциите за прилагане посредством Интернет на пълнотекстови електронни бази данни на библиотеката и на нови технологии, нови книги и пособия в помощ на образованието по разнообразни предмети за обособените класове, полемики, прожекции на филми, срещи с писатели и други В Дигиталния център на библиотеката бяха показани и опциите за 3D сканиране и принтиране в библиотеката, както и работата с настолен скенер от най-нов клас.

В двора на библиотеката се организира специфична гала за награждаване на най-активните читатели на Детския отдел прочели най-вече книги през лятната почивка. Бяха наградени 10 възпитаници на възраст от 7 до 14г. от разнообразни сливенски учебни заведения, както и осем дребни читатели от детските градини. Наградите бяха връчени от шефа на районната библиотека, доктор Р.Петрова-Василева и общинските съветници Денко Делчев и Христо Котов. Със специфични награди бяха отличени и учебните заведения с най-вече регистрирани читатели през 2023г. /НУ “Васил Левски “, ОУ “Христо Ботев “, ОУ „ Д-р Иван Селимински “, ОУ “Д.Петров “, СУ “П.K.Яворов “, ОУ “Елисавета Багряна “. Наградите бяха връчени на шефовете на учебните заведения от Росица Петрова – Василева. Връчена бе и една групова премия за най-четящият клас за 2023г. - на децата от 4-в кл. на 4-то ОУ ” Димитър Петров ” с класен началник Йорданка Добрева, Специални посетители на церемонията бяха клоуните Джони и Тони, както и децата от хор „ Дружна ария ” при ЦПЛР-ДК – Сливен и балерините от балет „ Барби “ при Военен клуб-Сливен с началник Силвия Терзиева, които със своите осъществявания подариха доста въодушевление и усмивки на детската аудитория.

В читалнята на библиотеката възпитаници от ГПЗЕ “Захари Стоянов “ и от филантропичната гимназия „ Дамян Дамянов “ се срещнаха с писателя Любомир Котев - един от най-хубавите откриватели и познавачи на живота, делото и личността на Захарий Стоянов. Представена бе книгата му „ Затвори “ или българщината “ - част трета от трилогията „ Записки върху записките “ /посветена на най-сериозното проучване върху великата творба на летописеца на Априлското въстание/.

В дните на отворени порти, в Чуждоезиковия център на библиотеката, пред възпитаници от ГПЗЕ “З. Стоянов “, бяха показани презентации отдадени на 26 септември - Европейския ден на езиците. Те ще продължат и през идната седмица.

С възпитаници от първи до четвърти клас от СУ “П.К.Яворов “, ОУ “Д.Петров “, ОУ “Христо Ботев “ в Детския отдел по график се организираха занимателни часове „ Библиотеката – свят цялостен с чудеса ”. Весели викторини и гатанки, картинки с обичани герои от детските книги и несъмнено доста награди забавляваха дребните читатели.

В читалнята на библиотеката, пред възпитаници от разнообразни учебни заведения бяха прожектирани по график документалните филми „ Станка Пенчева – сливенка до дъно “ и „ Сливене, мой Сливене! “.

В самодейностите от програмата на Дните на отворени порти се включиха над 550 възпитаници от разнообразни сливенски учебни заведения като най-активни бяха учениците от СУ “П.К.Яворов “, ОУ “Д.Петров “, ОУ “Христо Ботев “, ГПЗЕ „ З. Стоянов “, ХГ “Дамян Дамянов “, НГИИ “Димитър Добрович “, ПГСГ “Арх.Г.Козаров “.

В дните на отворени порти осведомителното обслужване във всички звена на библиотеката беше гратис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР