И тази година деца и ученици от община Велинград могат

...
И тази година деца и ученици от община Велинград могат
Коментари Харесай

Великденска работилница в музея

И тази година деца и възпитаници от община Велинград могат да учат тайните на непокътнатата локална традиция за изписване на яйца с восък в Историческия музей в града. Музеят към този момент отвори обичайното си Ателие за писани великденски яйца и малчугани от пет учебни заведения от общинския център и село Драгиново изписаха по едно яйце посредством присъщата за региона техника.  

В музея ще има ателиета за писани великденски яйца и за гостите на курорта. Най-голям брой гости от страната и чужбина се чакат в навечерието на Великден - в дните на пролетната почивка от 1 до 7 април.

За запазването на традицията и предаването  на младежите способства и обявяваният всяка година конкурс от Центъра за поддръжка на личностното развиване - Общински детски комплекс, за най-красиво писано яйце.

Децата от велинградските учебни заведения могат да премерят сили и да изпишат своите яйца на състезанието на 28 март тази година.

Исторически музей - Велинград ще гостува с работилница за писани яйца в Сливен. Културната институция ще провежда ателиета за писани яйца, грънчарство, тъкачество и във Велико Търново, където от 19 до 21 април ще се организира интернационално ревю “Културен туризъм ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР