И тази година България ще има свое представителство на престижния

...
И тази година България ще има свое представителство на престижния
Коментари Харесай

България е с четири участия във филмовия фестивал „Берлинале”

И тази година България ще има свое посланичество на влиятелния кино фестивал „ Берлинале " в Берлин, оповестяват от Националния кино център (НФЦ).

Предстоят четири участия – избирането на младата Маргарита Стойкова, която взе участие във кино лентата „ Диада ", за Shooting Star и представянето на плана на Севда Шишманова и продуцентската компания Red Carpet – „ Парчета живот " (Израел/България) на „ Берлинале копродакшън маркет ".  Другите две участия са това на младия режисьор, хореограф и продуцент Коста Каракашян в програмата Berlinale Talents и присъединяване в стратегия Encounters с кино лентата „ Отдалечаване " (Гърция/България) с продуцент Red Carpet.

„ В очакване на още положителни вести, екипът на НФЦ към този момент приготвя интензивно своето присъединяване на най-големия кино пазар European Film Market, работейки по дизайна на щанд 134 и подготвяйки обичайния коктейл, който ще срещне продуценти, сътрудници, представители на киноиндустрията, фестивални уредници и кино създатели в опит за нови съдействия и коопериране ", осведомят от НФЦ.

Фестивалът ще се организира за 74-ти път от 15 до 25 февруари. Той е един от най-големите кино конгреси и кинопазари в Европа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР