И така, Конституционният съд на Казахстан призна закона За първия

...
И така, Конституционният съд на Казахстан призна закона За първия
Коментари Харесай

Развенчаването на Елбаси

И по този начин, Конституционният съд на Казахстан призна закона " За първия президент на Република Казахстан - Елбаси " за недействителен.

Събитието е значимо за страната. Ликвидираният закон регламентираше пълномощията и привилегиите на Назарбаев, който управлява страната от 1989 до 2019 година, първо като 1-ви секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Казахската ССР, по-късно като президент. Сред привилегиите на 82-годишния Назарбаев са политически имунитет и цялост на собствеността.

Дълго време Татко, както го назоваха в Казахстан, приготвяше промяна на властта, която беше съпроводена от семейно-държавни кавги и, като предписание, репутационни загуби, които бяха задоволително нездравословни, поради равнището на корупция в Казахстан. Токаев също беше част от проектите на Нурсултан Абишевич за безконечното ръководство на фамилията. Но се оказа друго.

Развенчаването на Елбаси стартира да набира скорост. Първо на столицата беше върнато едно от старите му имена. Градът носи името Нур-Султан единствено 3,5 години. След това, напълно неотдавна, „ народните представители “, които преди трепереха и се прекланяха пред Назарбаев, предложиха да се изключи от листата на формалните празници Денят на първия президент на Казахстан, открит през 2011 година и който беше почивен ден повече от 10 години.

След това стигнахме до химна на Казахстан, като чийто съавтор, както се оказа, също беше посочен Таткото. Тук обаче нямаше радикализъм, защото беше належащо да се промени целият закон за държавните знаци, а това към този момент е прекомерно.

След това пристигна кървавият януари 2022 година, след който членовете на фамилията се забъркаха в кашата.Така племенникът на Назарбаев Кайрат Сатибалдиули, лишен от всички държавни награди и купата генерал-майор от КНБ, получи 6 години затвор с конфискация на имуществото и възбрана при следващо заемане на обществена служба в продължение на 10 години.

Зетовете на Елбаси, ръководителите на KazTransOil JSC Димаш Досанов, NC KazTransGas Кайрат Шарипбаев и NPP Atameken Тимур Кулибаев напуснаха постовете си. Племенникът на Назарбаев Самат Абиш напусна поста първи заместник-председател на КНБ. Само Дарига остава на повърхността. Казват, че това е единствено началото.

Стигна се до такава степен, че в Алма-Ата започнаха да разискват опцията за ексхумация на членове на фамилията (по-специално Айсултан Назарбаев и майката на Тимур Кулибаев) от гробището Кенсай, намиращо се на рид, с аспект към града, преди обичано място за хиляди туристи, само че заето за ВИП гробове. Нямат край приказките за нуждата от унищожаване на авеню Назарбаев в Алма-Ата (бивша Фурманова, още по-бивша Лепсинская).

Започва огромно развенчаване на култа към личността на Назарбаев, чак до апелите за нуждата от основаване на нова „ нравственос след Назарбаев “.

Дали някой от настоящето държавно управление ще влезе в ролята на Хрушчов на ХХ конгрес на Комунистическа партия на Съветския съюз не е известно, само че опозицията към този момент преувеличава разновидността да прати Нурсултан Абишевич в пандиза, за което, както твърдят, има доста учредения. Други споделят, че някогашният Татко би трябвало да бъде заточен " в Ростов ", тъй като Ердоган не се нуждае от него. Междувременно някогашният притежател на Казахстан остарява и се появява обществено единствено в джамията.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР