И така, какво трябва да се направи, ако след наводнение

...
И така, какво трябва да се направи, ако след наводнение
Коментари Харесай

Как да отстраним петна от теч по тавана или стените?

И по този начин, какво би трябвало да се направи, в случай че след наводняване от съседа и протекъл покрив след изобилен дъжд останат жълти петна по тавана и стените?

Когато работите върху мокър таван, първо изключете електричеството към глюкомера. Все още не знаете къде е изтекла водата и какъв брой близо се е доближила до окабеляването.

Метод 1 - механичен 

Това е най-често срещаният способ и не изисква потреблението на никакви химикали. Почистваме остарялата багра, шпакловката, мазилката с шпатула допустимо най-дълго или до момента в който премахнем развалените повърхности. Избърсваме откритото място с влажна забрадка и изчакваме малко, до момента в който таванът изсъхне. След това нанесете грунд с надълбоко навлизане с валяк. Взимаме довършителната шпакловка и я нанасяме с шпатула на тавана. Изравняваме повърхността и изчакваме да стегне. Използвайки шкурка, ние смиламе повърхностни недостатъци, подготвяйки тавана за довършителни работи. След това го грундираме още веднъж със същия грунд. Накрая боядисайте тавана още веднъж с валяк или четка. Ако има подозрение, че нюансите на остарялата багра и новата са идентични, ще би трябвало да боядисате целия таван още веднъж. Таванът нормално е оцветен на 2 пласта.

Метод 2 - хлор

И по този начин, наводнението е спряно, таванът е изсъхнал. Как да се отървем от следи от бедствието и по какъв начин да премахнем жълтите петна по тавана след теч? 

Ще имате потребност от: белина или различен хлорсъдържащ препарат; гумени ръкавици (облечете остарели и дрехи); 2-3 гъби или дребен валяк за боядисване; резервоар за разтвор (подходящ е контейнерът за боя).

Първо би трябвало да почистите тавана от предходните пластове довършителни материали и мазилка. След това изсипете белината в резервоар, сложете ръкавици, навлажнете гъба или валяк в разтвора и започнете обработката.

Нанесете гъбата върху петното и задръжте в това състояние за 5 секунди. След това още веднъж попийте и още веднъж обработете. По този метод преминете през цялата повърхност на засегнатото място. В момента, в който гъбата стане алена, тя би трябвало да се смени. По този метод таванът би трябвало да се третира, до момента в който петната изсветлят допустимо най-вече. След обработката би трябвало да изчакате, до момента в който таванът изсъхне и да извършите довършителни работи.

Съвет: Ако имате на разположение солна киселина, можете да извършите почистването с 3% разтвор на солна киселина, загрят до 40 градуса.

Метод 3 -  за битка с ръждата

Много по -трудно е да се справите с последствията от комунална повреда, в случай че течът е засегнал ръждясали тръби и ръждясалите частици са проникнали по тавана ви дружно с елементарната вода. Как да премахнете ръждата от тавана след теч? 

За да се справите дейно с яркочервени петна, ще ви би трябвало: 10% меден сулфат; елементарен червеникав сапун за пране; костно лепило; олио; гумени ръкавици; валяк, гъба или четка.

За подготвяне на сместа се смесват 250 г витриол, същото количество сапунени стърготини, костно лепило и 40 г изсушаващо масло. Също по този начин би трябвало да почистите пласта мазилка и багра допустимо най-дълбоко. Сместа се излива в резервоар, валякът се потапя в сместа и се обработва цялата повърхност.

Важно! Ако петното се появява още веднъж и още веднъж, до момента в който не създадете водоустойчива изолираност на това място, всички старания ще бъдат напразни: жълтото леке??ще се покаже още веднъж и още веднъж.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР