И след временно спиране – отново валежи, по-значителни отново в

...
И след временно спиране – отново валежи, по-значителни отново в
Коментари Харесай

Валежите ще обхванат цялата страна

И след краткотрайно прекъсване – още веднъж превалявания, по-значителни още веднъж в Югозападна България. А в доста региони от Източна и Южна България духа мощен югозападен вятър с пориви до към 100 км/ч.

Предупреждение за рисково мощни пориви остава в действие в осем области от страната.

Там и оптималните температури ще са по-високи - сред 11° и 16°, в останалата част от страната, където вятърът ще е слаб - сред 5° и 10°. И през втората половина на деня ще се задържи най-вече облачно, а преваляванията ще обзет цялата страна.

През нощта краткотрайно ще спрат, най-късно в източните региони от страната. Вятърът ще отслабне, в Северозападна България и ще стихне, до момента в който на изток ще бъде слаб от юг.

Значителни превалявания и доста прохладно време ни чака и на следващия ден. В областите Благоевград, Смолян, Хасково и Кърджали е в действие предизвестие от втора степен за количества до към 65 л/кв.м.

Температурите още веднъж ще са в необятни граници, от 3° в Северозападна България до 12 - 15° в Източна, където ще продължи да духа доста мощен южен вятър. През нощта против неделя преваляванията ще продължат.

До вечерта ще завали и по Черноморието. Ще бъде прохладно. Вятърът ще е сдържан и мощен от юг-югоизток. Вълнението на морето ще бъде с височина на вълните до 2,5 метра.

Много прохладно време и в планините. Ще духа мощен и плевел вятър от юг. Ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг.

В Рило-Родопския масив количествата ще са обилни, а по проходите ще се образува нова снежна завивка и в композиция със мощния вятър ще има условия за преспи и навявания.

Облачно, със обилни превалявания от дъжд, в северозападната част - от сняг ще бъде времето и на Балканите, а повода е следващият Средиземноморски циклон. В южните и източните региони от полуострова ще остане прохладно.

През нощта против неделя и у нас ще продължи вали, по-интензивно в Северозападна и Южна България. В неделя сутринта във високите полета на Западна България и в припланинскитте региони дъждът ще премине в сняг, само че преваляванията ще отслабнат, и в доста региони ще спрат. В Източна България ще остане топло за сезона, само че при започване на новата седмица температурите на всички места ще се намалят и още веднъж ще има превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР