И сега каня г-н Борисов на дебат, защото хората имат

...
И сега каня г-н Борисов на дебат, защото хората имат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Каня отново г-н Борисов на дебат, хората имат право да знаят какво мислят лидерите

И в този момент поканвам господин Борисов на спор, тъй като хората имат право да знаят какво мислят водачите на партиите, които вземат участие в изборите и желаят да ги ръководят. Това сподели в студиото на Нова ТВ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Разчитам, че имаме огромен късмет да сме първа политическа мощ, има огромна опция да имаме 121 депутати в идващия парламент, е оптимистичната прогноза на някогашният министър председател. 

Политическа партия дава явен избор, който би трябвало да бъде изработен на 2 октомври  - дали желаеме да се върнем в годините на прехода и задкулисието или желаеме една просперираща България. Това обаче не зависи единствено от нас. Ние сме влезнали в политиката с идея, ще пазиме нашите правила и нашите гласоподаватели няма да бъдат излъгани – за България без задкулисие, политици, които стоят с лицата си, без сараи и тъмни стаички. Дали ще изберат нашия модел - зависи от всички нас, акцентира Петков. 

Според него 30 години на прехода са се правили сметчици, които не са били въз основата на правила. И по този начин 30 години буксуваме на едно място. Затова би трябвало да работим по различен метод, а в Политическа партия са влезнали политици, които ще отстояват правилата, зад които стоят.

Запитан дали е допустимо държавно управление, без да бъде позволен голям компромис, Петков напомни, че неговия кабинет е управлявал в условия на война през множеството време. С съдружните сътрудници са имали разлики, само че и точки, по които са се обединявали и с Българска социалистическа партия,  и с Демократична България – това са обществената и антикорупционната политика. Отново посочи, че най-голямата им неточност е била, че са позволили троянския кон в лицето на Има Такъв Народ. И се зарече, че тази неточност няма да я позволен повече. Петков обаче не можа да даде свястно пояснение по какъв начин ще реализира консенсус с Българска социалистическа партия в тази обстановка, когато явно имат разлики във връзка с войната, противозаконните референдуми, Путин, въпреки да призна идеологическите разлики с Българска социалистическа партия.

Към момента Петков уточни, че не вижда условия, по които от Политическа партия да си партнират с ГЕРБ.

Ние желаеме да създадем действителна правосъдна промяна, действително правораздаване. В този си формат, с това си водачество, което има действителна заплаха при работеща правосъдна система или КПКОНПИ, да влезе в пандиза, няма по какъв начин да са наши съдружни сътрудници, толкоз е просто, уточни водачът.

Петков показа, че най-големият му боязън би бил, в случай че има експертно държавно управление на Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ Възраждане ”.

Забравете думата „ специалисти ” - следете действителните партии, които поддържат едно държавно управление, разяснява още съпредседателят на Политическа партия.

Важно е да имаме работещо държавно управление на смяната, което да не е функционалност на задкулисието, акцентира на финала Кирил Петков. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР