И Русия, и Украйна алармираха, че зърнената сделка за износ

...
И Русия, и Украйна алармираха, че зърнената сделка за износ
Коментари Харесай

Украйна и Русия алармират, че зърнената сделка е пред провал

И Русия, и Украйна сигнализираха, че зърнената договорка за експорт на пшеница е пред неуспех. Срокът ѝ на деяние изтича на 18 май, само че Москва не е склонна да продължи съглашението. Последно то бе удължено от съветска страна със 60 дни, вместо 120. От една седмица нито един транспортен съд в Истанбул не е инспектиран.Един месец преди приключване на зърнената договорка, подписана сред Русия, Украйна, Организация на обединените нации и Турция, двете воюваши страни предизвестяват, че тя може да спре. Перспективите за възобновяването на договорката за експорт на зърно през Черно море не са положителни, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
За страдание, обстановката във връзка с коригирането на втората част от споразуменията към момента няма наклонност към възстановяване.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл

От своя страна Украинското министерство на възобновяване съобщи, че договорката за експорт на зърно през Черно море е застрашена, откакто Русия още веднъж блокира инспекциите на кораби, които плават в турски води според съглашението.От 10 април съветската страна в Съвместния координационен център на Истанбул едностранно спря регистрацията на кораби, показани от украинските пристанища за образуване на проект за ревизия. Договореностите позволяват безвредния експорт на зърно през някои украински черноморски пристанища във военновременни условия.За повторно през последните 9 месеца не беше направен проект за инспекция. Нито един кораб не е бил инспектиран. Това заплашва действието на зърнената самодейност, се споделя в известието на украинското ведомство.На 22 юли предходната година в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставките на храни и торове на интернационалния пазар. Един от тях утвърждаваше механизъм за експорт на зърно от украинските пристанища на Черно море. Друга част от споразуменията касаеше достъпа на съветски храни до интернационалните пазари.  Първоначалният период на споразуменията беше 120 дни, само че през ноември беше продължен с четири месеца. На 18 март Русия разгласи удължение на договорката с още 60 дни, само че предизвести, че това време ще бъде задоволително за оценка на меморандума, който беше подписан с Организация на обединените нации. Западните сили постановиха на Москва строги наказания поради нашествието ѝ в Украйна. Износът на храни и торове от Русия не предстои на наказания, само че съветските управляващи споделят, че рестриктивните мерки върху заплащанията, логистиката и застрахователната промишленост са " спънка " за такива доставки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР