И русенските майки на деца с увреждания излизат на палатков

...
И русенските майки на деца с увреждания излизат на палатков
Коментари Харесай

И русенските майки на деца с увреждания излизат на палатков протест


И русенските майки на деца с увреждания излизат на палатков митинг в понеделник, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Причината е, че към момента няма изясненост по кое време ще бъде признат новият проектозакон за персоналната помощ.

За следващ път родителите се събраха през днешния ден на площада пред Община Русе, с цел да изразят подготвеност да стартират палатков лагер още идната седмица, в случай че няма позитивен резултат от срещата сред обществения министър и майките на деца с увреждания в София.

Те са безапелационни, че няма да се откажат да стачкуват до момента в който законът за персоналната помощ не бъде признат. Според родителите, е доста значимо законът да бъде признат, защото ще уреди грижите за децата с увреждания и няма да се постанова да бъдат прехвърляни от една институция на друга.

По-късно през днешния ден стана ясно, че Министерството на труда и обществената политиката към момента няма мнение и финансов план какъв брой ще коства проектозаконът за персоналната помощ. Причината за това е, че не знае какви са потребностите на обособените групи хора с увреждания. В текстовете се планува финансова поддръжка с оптимален размер от една и половина минимална работна заплата. Тя няма да се дава на всеки, а единствено на хората в най-тежко положение. Каква сума ще получава даден човек с увреждане, който има над 90% понижена продуктивност и потребност от непозната помощ, ще се счита съгласно обществената оценка на потребностите му.

Тъй като не беше дадена зелена светлина на проектозакона, в понеделник русенските майки излизат на палатков митинг. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР