И ръководството на Националното тол управление е било сменено от

...
И ръководството на Националното тол управление е било сменено от
Коментари Харесай

Служебната власт назначи кадър на ГЕРБ за шеф на тол управлението

И управлението на Националното тол ръководство е било заменено от служебното държавно управление на президента Румен Радев. За шеф на звеното е назначен кадър на ГЕРБ. Става дума за 39-годишния Георги Темелков, който от дълги години гравитира към партията на Бойко Борисов, ".

Кадровата смяна е направена от, който зае поста в четвъртък (11 август) и в същия ден е назначил Темелков. Самият Иванов беше началник на тол ръководството от времето на първото служебно държавно управление през 2021 година с районен министър Виолета Комитова до към 20 юли, когато е бил отхвърлен и е назначен различен и.д. шеф. Иванов в действителност няма никакъв опит в пътния бизнес с изключение на периферната активност по събиране на винетки и тол такси.

Назначението на Темелков е любопитно поради свързаната му с ГЕРБ биография. Темелков е удостоверил пред "Капитал " за назначението, като в началото е отрекъл да е в управлението. После обаче е признал, че в четвъртък е бил назначен за "изпълняващ длъжността " началник на тол ръководството.

"Това е краткотрайна позиция, не е имало конкурс, единствено изпълняващ длъжността съм от четвъртък ", споделил Темелков и допълнил, че не знае по кое време ще бъде разгласен конкурс за титуляр и че към момента не е решил дали да се яви на него или не.

Темелков гравитира към ГЕРБ почти от основаването ѝ

Георги Темелков гравитира към ГЕРБ съвсем от самото основаване на партията. В първия управнически мандат на партията, когато председателството на Народното събрание беше поето от Цецка Цачева, Темелков беше неин консултант и част от политическия ѝ кабинет. Тъй като членовете на политическите кабинети си потеглят с ръководителите, с цел да резервира "държавна позицията " в края на мандата си Цачева преназначава Темелков в дирекция "Протокол " на Народното събрание. На чиновническата служба той престоява към година (по времето на кабинета "Орешарски ").

След предварителните избори през 2014 година Темелков още веднъж става член на политическия кабинет на новия ръководител на Народното събрание от ГЕРБ - Димитър Главчев. По-късно, при основаването на тол системата напуща и заема позиция там.

Бащата на Георги Темелков - Атанас, също е неразривно обвързван с началническа позиция в държавната администрация по време ръководството на ГЕРБ. В интервала сред 2011 и 2016 година e заместител изпълнителен шеф на Изпълнителна организация "Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " към Министерството на превоза. Веднага по-късно става основен секретар на Държавна организация "Електронно ръководство ". A след това с решение на Министерския съвет от декември 2017 година е назначен за ръководител на организацията. През предходната година първото служебно държавно управление на Радев го сменя.

Темелков става известен около побой на партийна колекция

Темелков стана известен преди две години след, когато млади мъже със закрити лица биха публицисти и протестиращи против Борисов жители. На фрагменти от събитието се вижда по какъв начин Темелков (тогава към този момент държавен чиновник в тол системата) с партиен бадж на ГЕРБ, дружно с пиарката на Борисов Севделина Арнаудова следят по какъв начин маскираните мъже постановат протестиращи. На други фрагменти пък се забелязваше по какъв начин Темелков е до самите биячи, малко откакто пиарът на ГЕРБ Никола Николов е предал на мъжете, които явно не са от защитата на събитието, мъж, който стачкува против Борисов.

След видеозаписите по какъв начин неидентифицираните мъже бият стачкуващи, ГЕРБ се разграничиха от случая и обявиха, че са считали момчетата с маски през лицата за защита. Темелков също отхвърли да има връзка с тях.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР