И ръководството, и полицаите искаме увеличаване на заплатите на служителите

...
И ръководството, и полицаите искаме увеличаване на заплатите на служителите
Коментари Харесай

Радев: Не можем да се разберем за размера на увеличението на заплатите в МВР

" И управлението, и служителите на реда желаеме увеличение на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, единствено че не може да се разберем за размера " , сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Пореден митинг на служители на реда е очакван за през днешния ден. Те упорстват за 15%-но нарастване на заплатите си още тази година със задна дата и промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Държавата към този момент преведе 17 милиона лв. за униформи на служителите на реда.
Министърът изясни, че са изпълнени част от настояванията на служителите на реда, а тези, които остават, ще бъдат тематики на диспути. В бюджета за следващата година са планувани повече пари за Министерство на вътрешните работи. Радев сподели, че сега се вършат опити да се извършват множеството от настояванията. Той допусна, че за някои от чиновниците ще има 15% нарастване, само че за други то ще е по-ниско.
" Много по-важно е не да увеличим заплащането сега, а това да бъде трайно. Те да знаят, че всяка година ще има по малко, да има някаква резистентност, да бъдат давани тези пари, които ще дойдат в допълнение на тези, които най-вече ги заслужават ", съобщи той пред Българска национална телевизия.
Това ще бъде разисквано тази седмица на ексклузивен съвет по обществено партньорство.
Според министъра никой не може да каже тъкмо какъв брой още пари са нужни на Министерство на вътрешните работи. От едната страна е министерството, мнението на жителите, които си дават парите посредством налозите, и техните представители в Народното събрание ги разпределят.
" В позицията, в която съм, всеки ден виждам какъв брой са заслужили тези хора, какъв брой всеки ден са подложени на риск. Но къде е тъкмо салдото - той се мери с това, че има и други системи в страната, че ние сме спечелили изборите с едно от първите неща, което сме споделили, това е образованието, децата ни ", добави той.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР