И през тази седмица Кантус Фирмус продължава поредицата Музика за

...
И през тази седмица Кантус Фирмус продължава поредицата Музика за
Коментари Харесай

„Кантус Фирмус“ представя запис на танго програма с Веско Пантелеев – Ешкенази и Людмил Ангелов

И през тази седмица „ Кантус Фирмус ” продължава поредицата „ Музика за всички ”  с лъчение във Фейсбук на записи от предходни издания на „ Европейски музикален фестивал ”, както и на други събития, проведени от организацията.
През 2016 година забележителните наши музиканти Веско Пантелеев – Ешкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) означиха 20 години от началото на взаимната си артистична активност. Всеки от тях има своята блестяща независима кариера, само че общите им изяви на сцената постоянно са били извънредно вълнуващи за публиката. В рамките на „ Европейски музикален фестивал ” 2016 те показаха в зала „ България ” концерта „ В света на аржентинската музика ” с произведения от А. Пиацола, К. Гардел и други майстори на тангото. Поради големия интерес програмата бе изпълнена повторно, още веднъж пред цялостна зала.  Запис от този исторически концерт, състоял се на 26 май 2016 година ви предлагаме в поредицата „ Музика за всички ”. Ще го излъчим в две следващи седмици. Чуйте първата част на 15 април от 19:30 ч. На същата дата трябваше да се състои един от концертите в тазгодишния „ Европейски музикален фестивал ”, също с присъединяване на Людмил Ангелов, като събитието е отсрочено в този момент за 24 ноември. Втората част от танго програмата ще можете да видите на 22 април от 19:30 ч . Благодарим на TV1 за телевизионната реализация.
Останете у дома и слушайте обичаната си музика!
Линк към обявата.
Юбилейното 20-то издание на „ Европейски музикален фестивал “ ще се осъществя през есента като част от Календара на културните събития на Столичната община и съорганизатор Министерството на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР