И през следващите 4 години образованието ще продължи да бъде

...
И през следващите 4 години образованието ще продължи да бъде
Коментари Харесай

Борисов: Образованието остава приоритет и в следващите 4 години, средната учителска заплата ще достигне 2500 лв.

И през идващите 4 години образованието ще продължи да бъде главен приоритет, няма да остане неремонтирано учебно заведение в България, а междинната учителска заплата ще доближи 2500 лв.. Тази цел на ГЕРБ за новия управнически мандат бе обрисувана по време на визитата на водача на партията и министър-председател Бойко Борисов във велинградското село Драгиново.

Кандидатът за депутат, лидер на листата на ГЕРБ в Габрово и вицепремиер Томислав Дончев посочи уговорката за поддържането на високия дял от Брутният вътрешен продукт за обучение, който ще доближи 5% в идващите години, както и за увеличението на разноските за научна и развойна активност. „ Залагаме обезпечаването на нови съвременни кабинети за естествени науки, цифровизация на образователния развой, цифрови способи на образование “, посочи Томислав Дончев и означи, че тези цели са основни, с цел да има страната ни стопанска система, основана на знанието и нововъведенията.

„ За 4 години мандат доказахме, че нямаме неизпълнено заричане “, уточни ръководителят на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ подсети за двойното нарастване на учителските заплати в границите на мандата и подобряването на изискванията на труд за преподавателите. Борисов подчертава върху оказаната поддръжка от държавното управление в последните 4 години както за огромните градове, по този начин и за дребните обитаеми места.

Детската градина в село Драгиново е построена с отпуснати от държавното управление 1,6 млн. лв. през 2017 година. А за обзавеждането й през 2019 година от МОН бяха обезпечени 150 000 лева Улиците в селото също са ремонтирани със средства от държавното управление като за цялата община Велинград поддръжката от кабинета за последните 4 години надвишава 8,2 милиона лв., с които бе напълно изменен образът й.

По време на визитата си в Драгиново Борисов уточни, че е оптимист за икономическото възобновяване на страната, което по думите му може да се реализира с доста работа. Нашата предизборна акция е лесна – единствено демонстрираме: детска градина, улица, площад “, сподели в Драгиново водачът на ГЕРБ.

Кметът на Велинград Костадин Коев благодари на Бойко Борисов за удържаната дума, че Велинград ще бъде свободен от рудодобив и градът ще продължи да развива предпочитано туризма.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР