И през 2023 г. Хермес“ ще продължи да радва своите

...
И през 2023 г. Хермес“ ще продължи да радва своите
Коментари Харесай

Интригуващи книги от ИК Хермес през 2023

И през 2023 година „ Хермес “ ще продължи да радва своите фенове с забавни заглавия от обичани български и непознати създатели. Сред тях са Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Мануела Инуса, Кристина Кампос, Джени Хейл, Ивинела Самуилова и други През идната година ще излязат и мемоари за Нери Терзиева от Евгений Тодоров.                                              

В селекцията на „ Хермес “ попадат и бестселърови заглавия от нови създатели. 

През 2023 година Джоджо Мойс се завръща с извънреден нов разказ ! Забавна и в същото време трогателна история за две радикално разнообразни дами, принудени от събитията да си разменят местата. Дали биха могли да се завърнат към предходния си метод на живот? Или претърпяното ще ги промени вечно?

Ниша се радва на привилегирования живот на брачна половинка на състоятелен и авторитетен предприемач, с който обикаля целия свят. Синът им, Рей, учи в интернат в родната ѝ Англия и поддържат връзка най-вече по телефона, само че е отчужден от татко си.

Саманта се бори с живота с всички сили – мъжът ѝ изпада в дълбока меланхолия, откакто изгубва татко си и работата си, затваря се в себе си и прекарва дните си на дивана, гледайки телевизия. Сам се пробва да го поддържа, въпреки самата тя да се нуждае от поддръжка. Не се усеща удобно и на работа, където се трансформира в цел за новоназначения си началник. Бъдещето ѝ в компанията виси на косъм, както и това на дългогодишния ѝ брак.

Сам и Ниша несъзнателно си разменят чантите във фитнеса след подготовка – в дизайнерската чанта на Ниша са обувките ѝ с високи токчета „ Лубутен “, до момента в който в тази на Сам са евтините ѝ и неугледни ежедневни обувки. Принудени да носят непознатите обувки, двете ще се изправят пред редица провокации, с цел да схванат кои са в действителност.

„ Омъжени дами “ е заглавието на дълго чаканата втора книга на Кристина Кампос, авторката на „ Лимонов сладкиш с маково семе “. Този прелестен разказ с доста деликатност и възприятие за комизъм споделя за всекидневието на трите основни героини – Габриела, Силвия и Косима. Те са омъжени дами, майки, материално самостоятелни от съпрузите си, построили са постоянен и спокоен живот за себе си и фамилиите си. Но надълбоко в тях има едно приглушено незадоволство, което в последна сметка ще промени динамичността на взаимоотношенията им. Защото да си щастливо омъжена не всеки път значи, че изпитваш предпочитание към брачна половинка си. А когато откриеш това предпочитание другаде, то е способно да преобърне живота ти.

През 2023 година ще излязат още новата книга на Жозе Родригеш душ Сантуш – „ Фокусникът от Аушвиц “, „ Портокалови фантазии “ и „ Бадемово благополучие “ от Мануела Инуса , последна част от трилогията „ Сърцето на дракона “ „ Избор “ , от Нора Робъртс, „ Слънчеви очила за дъждовни дни “ от Мамен Санчес , Маслиновото дърво “ от Лусинда Райли и други

Един от акцентите ни за идната година е „ Коко в хотел Риц “ от Джоя Дилиберто.

Името на Коко Шанел се е трансформирало в синоним на жанр и грациозност, само че именитата фешън дизайнерка има и тъмна страна. Към края на Втората международна война в окупирания от немците Париж двама бойци от Френската опозиция я водят от жилището ѝ в хотел „ Риц “ и я подлагат на пресечен разпит. Обвиненията в държавна измяна са подбудени от аферата ѝ с немския офицер Ханс Гюнтер декор Динклаге, само че по-голямата част от този спорен интервал от живота ѝ остава затулен в тайнственост. До този миг.

За разлика от десетки французойки, които са арестувани и подложени на унижения, модистката е пусната на независимост. Но какво в реалност се е случило по време на този разпит? И дали в действителност си е сътрудничила с нацистите, с цел да избави един от най-близките си хора?

Изпълнен с любопитни исторически детайлности и прочувствени истини, „ Коко в хотел „ Риц “ е разказ за избора, който една невероятна жена прави, когато залогът е прекомерно висок. И за следствията, които дефинират бъдещето и оставят отпечатък върху цялото ѝ завещание.

През 2023 година ще излезе дебютният разказ на Алейна Ъркхарт. „ Касапинът и орехчето “ е психически трилър, подобаващ за феновете на Томас Харис и Патриша Корнуел. Авторката работи като помощник-патоанатом и е водещ на известен подкаст за закононарушения.

Романът се появява на пазара в средата на септември и единствено за 10 дни продава 70 000 екземпляра. Заема второ място в класацията за най-продавани книги на „ Ню Йорк Таймс “, става бестселър на „ Пъблишърс Уикли “, „ Уол Стрийт Джърнъл “, „ Амазон “, където е разгласен и за книга на месеца, по него се възнамерява и ефирен сериал.

Брутален сериен палач и съзнателен патоанатом се изправят един против различен в безспирна конкуренция с времето. Детайлите, които авторката ловко вплита с помощта на професионалния си опит, укрепват реалистичното звучене и съспенса.

Следващият трогателен и динамичен трилър, който ще излезе през 2023 година, е „ Двадесет години по-късно “ от Чарли Донлеа.

Два месеца преди 11 септември 2001 година, датата, която вечно трансформира освен историята на Съединени американски щати, само че и на света, в планините Катскил е осъществено грубо ликвидиране. Жертвата е прочут публицист. Откритите отпечатъци и следи от кръв и урина водят до Виктория Форд – негова фамилна другарка и загадка държанка. Тя се среща с юриста си в един от офисите в Световния търговски център на 11 септември, след което изчезва безследно. Двайсет години по-късно, чрез нова технология, нейното ДНК е намерено и тя е публично разпозната като една от близо трите хиляди жертви на атентатите. Иновационната технология притегля вниманието на водещата на един от най-популярните утринни блокове, Ейвъри Мейсън, която отпътува за Ню Йорк, с цел да научи повече. В опит да потвърди невинността на Виктория Ейвъри се свърза с детектива, който е водил следствието преди двайсет години – Уолт Дженкинс. Той се е отдръпнал в Ямайка след ранното си пенсиониране. ФБР обаче още веднъж го вербува, с цел да стигне до бащата на Ейвъри – Гарт Монтгомъри. Двамата ще се окажат непредвидени съдружници в разкриването на случилото се освен с Виктория, само че и с Гарт.

Актуални заглавия за личностно развиване, бизнес и здравословен метод на живот ще дообогатят разнообразния профил с нехудожествена литература на ИК „ Хермес “. Голям акцент за 2023 година е бестселърът „ Смелостта да не те харесват “ от Ичиро Кишими и Фумитаке Кога.

Могат ли хората да се трансформират? Достатъчно ли е просто да бъдеш подобен, какъвто си? Щастието въпрос на избор ли е? Това са единствено част от въпросите, с които комплициран млад мъж се обръща към почитан мъдрец. Написана под формата на разговори, „ Смелостта да не те харесват “ дава безапелационни отговори на редица екзистенциални питания. В нея се преглеждат фундаментални концепции, свързани с човешката природа и личностната реализация, които почиват на теориите на Алфред Адлер – един от най-влиятелните психолози на XX век наред с Фройд и Юнг. В рамките на пет срещи философът оказва помощ на младежа да осъзнае, че всеки може да избере какъв живот да има, като се освободи от оковите на предишните контузии и непознатите упования.

С мъдрите си послания за прошката, свободата и персоналната отговорност книгата открива нови хоризонти пред нас, като ни подтиква да загърбим рестриктивните мерки, които си постановяваме сами, и да проявим храброст да бъдем себе си все пак.

За феновете на българската литература „ Хермес “ ще издаде новата книга на Ивинела Самуилова.

През 2023 година ще излязат и мемоари за Нери Терзиева – „ Нери “. Автор на изданието е нейният брачен партньор – писателят Евгений Тодоров. Историята на Нери Терзиева е като сбъдната американска фантазия. Израснала в семейство на преподавател и шивачка, тя съумява да приключи публицистика, да стане фаворитка на телевизионните фенове, пиар на президента Петър Стоянов, почитан медиен специалист и академични учител. В книгата е разказано за срещите ѝ с персони като Бил Клинтън, принц Чарлс, Жак Ширак, Борис Елцин, Вацлав Хавел и други. Евгений Тодоров е „ разкрил “ облика на Нери като човек, експерт и интелектуалец. Без да спести нищо нито на нея, нито на себе си, нито на обществото, нито на времето, в което живеем.

Изненади ще има и за децата. Сред тях е Денят, в който пропаднах в приказка от Бен Милър.

Лана и брат ѝ – Харисън, са играели дружно постоянно преди, само че той към този момент е прекомерно огромен, по тази причина и прекомерно ангажиран с уроците. Когато обаче инцидентно открива в супермаркета портал към света на приказките, Лана бързо осъзнава, че някои игри не са занимателни, а и са даже рискови. Злото е на път да завладее приказния свят и момичето се нуждае от помощта на брат си, с цел да избави обичаните си герои. Дали Харисън ще ѝ повярва, или към този момент е прекомерно късно?

Забавна и увлекателна книга за всички, които обичат приключенията и имат вяра в вълшебен истории.

Сигурно добре познавате Татко Вълк, дебелия остарял мечок Балу, Черната пантера Багира и несъмнено, Маугли. Приключенията на дребното момче, което се изправя храбро против кръвожадния тигър Шир Хан, оживяват в новото издание на „ Книга за джунглата “ с помощта на майсторските илюстрации на Кантен Грибан. Талантливият белгийски художник към този момент завладя сърцата на българските деца (а и родители) и след „ Подарък за мама “ ще ви представим серията му от обичани типичен творби. През 2023 година ще излязат още „ Питър Пан “ и „ Пинокио “.

Очаквайте тези и още доста други забавни заглавия от ИК „ Хермес “!

Продължавайте да споделяте насладата от четенето и през новата година!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР