И през 2019 година издателска къща „Хермес“ продължи да радва

...
И през 2019 година издателска къща „Хермес“ продължи да радва
Коментари Харесай

Бестселърови заглавия и гостуващи автори през 2020 - slava.bg

И през 2019 година издателска къща „ Хермес “ продължи да радва българските читатели със забележителни заглавия. За втора поредна година невиждан любимец на книжния пазар се оказа „ Тънкото изкуство да не ти пука “. На огромен интерес се радваха още „ Лечителят медиум: Помощ за черния дроб “ от Антъни Уилям, „ Изкуството да сътворяваме мемоари “ от Майк Викинг, „ Книгата на Руми”, приспособена от Мариам Мафи, „ Повелителката на конете “ от Джоджо Мойс, „ Сигнал за живот” от Жозе Родригеш душ Сантуш, здравни книги, бизнес литература и известна логика на психиката, красиво илюстровани детски издания.

Изминалата година беше извънредно сполучлива за българските създатели, като с изключение на нови книги от Владимир Зарев, Ивинела Самуилова, Димо Райков и Камелия Кучер, ИК „ Хермес “ показа и няколко дебютиращи писатели, които бързо завоюваха сърцата на българските читатели.

За 2020 година ИК „ Хермес “ готви още забавни изненади. Сред тях са и двама гостуващи създатели, които ще посетят страната ни през март и април.

На 14 януари ще бъде оповестена дълго чаканата нова книга от създателя на „ Тънкото изкуство да не ти пука “. Още по-провокативен и праволинеен, във „ Всичко е прецакано “ Марк Менсън проучва рецесиите на актуалното общество и дава необикновени оферти за превъзмогването им.

Едно заглавие, което почитателите на нехудожествената литература може да чакат през януари, е „ 13 неща, които душевен мощните хора не вършат “ от Ейми Морин. Книгата предлага метод за насърчаване на ментална мощ, ориентиран към преодоляване на мислите, страстите и държанието.

Ако предпочитате разтоварващо четиво, през първия месец от годината може още веднъж да се отправите на приятна разходка по най-романтичната улица в света. Втората книга за петте приятелки от „ Валери Лейн “ - „ Магазинчето за шоколад и фантазии “ излиза на 21 януари.

На 28 януари ще бъде оповестено завладяващо заглавие за всички фенове на престъпните романи и Агата Кристи - „ Талант за ликвидиране “ от Андрю Уилсън. Романът е основан на една от неразрешените мистерии на предишния век - изгубването на Агата Кристи през зимата на 1926 година Авторът преразказва събитията от действителната преживелица, опирайки се на исторически обстоятелства, като запълва незнайните благодарение на личния си гений и въображение.

Февруари ще ни запознае с една надарена шведска писателка – София Лундберг. Нейният разказ „ Червеният бележник “ сигурно ще се хареса на феновете на историческите романи и книгите на Алисън Ричман. Книгата води читателите на странствуване през времето и пространството, любовта и загубата, и трансформира Лундберг в блестяща нова звезда в скандинавската литература.

Почитателите на „ Сушата “ от Джейн Харпър ще могат да се потопят в дълго чакания втори разказ за Арън Фолк - „ В дивата пустота “. Криминалният трилър още веднъж ще ни придвижи в Австралия и дава обещание нова порция вълнуващи следствия.

В началото на пролетта чакаме първия гостуващ публицист на ИК „ Хермес “ – Хавиер Сиера. Авторът на „ Тайната вечеря “ ще се срещне с българските си фенове в София и Пловдив през март, когато ще бъде оповестена и най-новата му книга „ Невидимият огън “. Романът е отличен с влиятелната премия „ Планета “ и още с излизането си в Испания пожъна голям триумф, като надмина по продажби „ Произход “ на Дан Браун.

Следващият книжовен посетител ще дойде при започване на април. Шведският публицист Томас Ериксон ще показа книгата си „ Заобиколени от идиоти “ по време на семинари в София и Пловдив. Книгата ни оказва помощ да се научим по какъв начин да разбираме и да си споделяме с хора, които са радикално разнообразни от нас. Темата може да бъде потребна на всеки – без значение дали се занимава с ръководство на човешки запаси, работа в екип, образование, коучинг или просто желае да развие уменията си за връзка.

Освен че ще ни запознае с нови писатели, 2020-та ще ни зарадва и с нови книги от одобрени и обичани създатели като Джоджо Мойс, Сандра Браун, Даниъл Силва, Джеймс Патерсън, Франсис Мейс, Сара Джио, Алисън Ричман, Джени Хейл, Рюдигер Далке, доктор Джош Акс и доста други.

Почитателите на българската литература ще могат да се насладят на нови книги от Георги Константинов, Георги Мишев, Недялко Славов, алманах с пътеписи от Георги Божинов, книга от журналиста Исак Гозес за живота на художника Никола Манев и от Неда Андонова за Паисий Хилендарски.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР