И Перущица отбеляза Деня на българската просвета и култура и

...
И Перущица отбеляза Деня на българската просвета и култура и
Коментари Харесай

Перущица отбеляза 24 май със запалени фенерчета с букви

И Перущица означи Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. " Отново е 24 май - денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий. Денят, в който показваме своята благодарност към всички учители, дейци на културата и искуството ", написа Мария Вълканова, кмет на Община Перущица.

Много деца, поданици и посетители на града се събраха за тържеството, което се състоя през вчерашния ден на площада пред Младежкия дом в Перущица.

По традиция на този празник в Перущица бяха запалени фенерчетата. Те са знак на знанието и светлината. Бяха наградени учители и културни дейци за достижения и интензивно включване в културния живот на Общината.

" Светлината в очите и фенерчетата на децата ни карат да имаме вяра, че има вяра за тяхното по-добро бъдеще, че те ще продължат да съхраняват българския дух и да се гордеят, че са българи! Пожелавам на всички учители, възпитаници и културни дейци доста здраве, креативен изяви и триумфи! Честит празник! ", пожела в приветствието си кметът Мария Вълканова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР