И Паскал, и Нотариуса, и Пепи Еврото се изпаряват, преди

...
И Паскал, и Нотариуса, и Пепи Еврото се изпаряват, преди
Коментари Харесай

Загадка: И Паскал, и Нотариуса, и Пепи Еврото се изпаряват, преди да бъдат арестувани

И Паскал, и Нотариуса, и Пепи Еврото се изпаряват, преди да бъдат задържани. Това разкри пред журналистката Миролюба Бенатова.

Тя описа, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е разкрил в подкаста " Дневен ред " в YouTube, който тя води дружно с Генка Шикерова, че е имало интервенция по задържането на Петър Петров, прочут като Пепи-Еврото, " в един ресторант, обвързван с Ами ". Но когато отишли там, " той се бил изпарил " минути по-рано.

" Попитахме Тодоров по какъв начин по този начин се е бил изпарил Пепи Еврото. Полицейска интервенция и той се изпарява. Той отговори, че Калин Стоянов е отговарял за тази интервенция като шеф на ГДБОП. Те по този начин си се изпаряват. Едни се изпаряват, други - умират. И ние в това живеем. И това го описват топ равнища в Министерство на вътрешните работи и топ равнища в прокуратурата, описват такива сюжети и ние би трябвало да приемем, че то си е по този начин. А то е неуместно. Всички тези неща са нелепи ", добави тя.

Журналистката акцентира, че в абсурда с Митниците и следения контрабанден канал има съответни неща, за които не се приказва, а се натъртва единствено на " страничните ефектни сюжети ".

Според Миролюба Бенатова има две реплики на Бойко Борисов, които биха могли да се поясняват като " някакъв тип индиректно признание за какво точно в този момент има фокус върху тази групичка някакви другари ".

" Той сподели две неща в границите на два дни. Едното беше, че това са тези хора, които са давали сигнали против него, че яде хора. И на другия ден, в случай че някой не е могъл да разбере какво е желал да каже, тъй като не му реагираха репортерите и той може би се е почувствал, че не е разбрано тъкмо какво е желал да каже, той го сподели по-ясно: " който пачки вади, от пачки умира ". Аз това го разбирам като това, че Бойко Борисов забавя, само че не не помни. Като някакъв тип възмездие, тъй като тези, които най-вече страдат от този сюжет, един от тях е Бойко Рашков, който арестува Борисов, а и при него (като длъжностен министър на вътрешните работи, назначен от президента Румен Радев - б.р.) беше подаден сигналът от Марин Димитров, че знае за един очевидец, който бил заплашван от Борисов, че в случай че не си отдръпна показанията, неговите близки ще го изядат, без да схванат.... нещо такова, преразказвам. Борисов не е прав, че те настояват, че той яде хора, а са свидетелствали, че той е заплашвал хора, че могат да се трансфорат на кайма. В последна сметка сигналът е отдръпнат и нищо не излезе от този сюжет ", напомни Бенатова.

По думите на журналистката от " Продължаваме промяната " си мислят, че Бойко Рашков може да понесе цялата вреда и " в този момент всички се пускат от него ".

" Интересно е и по какъв начин преди два месеца Делян Пеевски говореше за една тъмна институция, която е цялостна с кеш и, че Румен Радев е кученцето на Корнелия Нинова. Тогава споделяше, че прожекторите би трябвало да се насочат към президентството и президентът би трябвало да спре да тъне в медиен комфорт. Казваше, че основният прокурор би трябвало да види какво става с " Пътя на Копринката ". Вече няма тъмна институция, цялостна с кеш, и кученцето се реалокира - в този момент има " партия на пудела ", добави тя.

Служебният кабинет е тип сглобка и тя може да се окаже много трайна, счита Миролюба Бенатова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР