и отправиха призив към социалните медийни платформи да приемат по-добри

...
и отправиха призив към социалните медийни платформи да приемат по-добри
Коментари Харесай

Принц Хари и Меган Маркъл смятат, че социалните медии вредят на психичното здраве на децата и тийнейджърите

и насочиха апел към обществените медийни платформи да одобряват по-добри политики за модериране на наличието, съобщи Асошиейтед прес.

Те направиха изказването си във връзка Световния ден на психологичното здраве - 10 октомври. По думите на Хари и Меган са нужни промени на водещите до пристрастяване приложения, които могат да навредят на психологичното здраве на младежите. 

Двойката приказва по време на полемика в Ню Йорк, координирана от фондацията им " Арчиуел ", като част от втория годишен фестивал за повишение на осведомеността за психологичното здраве, чийто основател е организацията с нестопанска цел Проджект Хелти Майндс. 

Коментарите на Хари и Меган пристигнаха след включвания на родители, които са изгубили деца поради проблеми с психологичното здраве, свързани с потреблението на обществени медии. Родителите описаха за загубата си и за това по какъв начин общността, основана от фондацията, с цел да приказва за тези проблеми, им оказва помощ да намерят поддръжка.

Хари сподели, че през последната година фондацията е събирала родители посредством Зуум (Zoom), тъй като доста от тях не са имали опция да се свържат с други, които са претърпели сходна покруса. 

Той добави, че двамата с Меган също по този начин желаят да обезпечат колкото се може повече поддръжка, естрада и платформа за тези родители, с цел да могат те да се съберат, да скърбят и да се излекуват дружно и групово да се съсредоточат върху решенията, тъй че никое друго семейство да не би трябвало да минава през това, което самите те са претърпели.

Меган, която в предишното е говорила за личните си провокации, свързани с психологичното здраве, сподели, че двойката се концентрира върху това какво може да направи зад кулисите, с цел да стане потреблението на обществените медии по-безопасно, по-добро и по-позитивно. 

Без да посочва имена, тя добави, че са имали диалози с ръководители, които са споделили, че са построили защитни огради към своите платформи. По думите на Меган родителите обаче не всеки път се усещат удобно да направляват в тези платформи и се нуждаят от по-добри решения.

" Хората страдат и хората, по-специално децата, умират ", сподели тя. 

Във Англия братът на Хари, принц Уилям и брачната половинка му Катри, принцесата на Уелс, участваха в обособен конгрес, с цел да привлекат вниманието към провокациите пред младежите, свързани с психологичното здраве. 

Двамата сложиха началото на нов стадий от акцията си в поддръжка на психологичното здраве на нацията с апел за " съответни дейности " в помощ на идващото потомство, добавя Българска телеграфна агенция. 

По време на събитието принцесата на Уелс Катрин произнесе тирада пред младежи, събрали се в град Бирмингам за семинари и полемики във връзка Световния ден на психологичното здраве, и им сподели, че задачата им е да " образуват по-справедливи, по-безопасни, по-добри и по-равни общества ".

Уилям се включи в обществена полемика след речта на брачната половинка си и сподели на младата публика, че да се приказва за психологично здраве оказва помощ да се отстрани стигмата, обвързвана с казуса, само че по думите му " има още доста работа ".

Междувременно Хари насочи апел към обществените компании: " Моля, спрете да изпращате на децата наличие, което не бихте желали личните ви деца да виждат. Мисля, че това е доста елементарна молба и елементарно решение ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР