И от Съюза на парамедиците в България споделиха впечатленията си

...
И от Съюза на парамедиците в България споделиха впечатленията си
Коментари Харесай

Съюзът на парамедиците споделя впечатления. Как беше „спасен“ мъж, „пострадал“ при земетресение?

И от Съюза на парамедиците в България споделиха усещанията си от днешната проява в Бургас.

Припомняме, че младежи от Червения кръст, парамедици и лекари „ избавиха “ мъж , потърпевш от земетресение . Той беше с отворена рана в корема и строшен крайник , само че за благополучие контактен и съответен . Раните бяха превързани с подръчни средства, с цел да се спре кръвта, до момента в който пристигна екипът парамедици на „ Спешна помощ “. Впоследствие кракът беше закрепен професионално и младежът беше превозен в лечебно заведение, където го пое лекарски екип.

Демонстрацията беше част от събитие, отдадено на специалностите в опазването на здравето и проведено от Младежки интернационален център в Бургас . В „ Призвание „ Здраве “ взе участие с изключение на Съюзът на парамедиците в България , а и Младежкия Червен кръст, медицинските специалности на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Сдружението на младите лекари, РЗИ-Бургас и Националният алианс на хората с редки заболявания.

Оказване на първа помощ , здравословно хранене и живот , надзор на хроничните болести, благоприятни условия за придобиване на здравно обучение в Бургас бяха акцентите на събитието. Целта бе младежите, които занапред ще избират специалност , да схванат какъв брой удовлетворяващо е да вървиш на работа, в която всеки ден спасяваш човешки живот.

Младежи със зрелищна проява в Бургас: Как да действаме при земетресение?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР