И новогодишната нощ не спря Русия да организира масирана въздушна

...
И новогодишната нощ не спря Русия да организира масирана въздушна
Коментари Харесай

Украйна свали рекорден брой дронове, изстреляни от Русия в новогодишната нощ

И новогодишната нощ не спря Русия да провежда масирана въздушна офанзива против Украйна. По данни на украинските военновъздушни сили, режимът на Владимир Путин е изстрелял общо 90 ирански дрона, като 87 от тях са били свалени.

Атаката е осъществена на талази от четири направления: нос Чауда, Балаклава - Крим, Курск и Приморско-Ахтарск в Русия. Освен 90-ти безпилотни летателни апарати „ Shahed-136/131 “, Москва е изстреляла и четири ракети С-300 по Харковска област, три противорадиолокационни ракети Х-31П и една Х-59 по Херсонска и Запорожка области. Съобщава се за потърпевши след пожар в Одеса, само че все още няма публично удостоверение на информацията. 

В множеството райони на Украйна е била оповестена въздушна паника по маршрута за следене на дроновете. Имало е и опасност от потребление на балистични ракети Х-47М2 " Кинжал ", защото в небето са били вдигнати изтребители МиГ-31К, които изстрелват този вид ракети.


„ Практически във всички райони проработи противовъздушната защита. Въздушният удар е отхвърлен от мобилни огневи групи на Силите за защита, изтребителна авиация и зенитно-ракетни елементи на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна. През новогодишната нощ бранителите на небето съумяха да унищожат рекорден брой противников дронове – 87 от 90 Шахеда са били свалени “, оповестяват украинските военни.

Източник Actualno.com

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР