И на второто си заседание СОС не успя да избере

...
И на второто си заседание СОС не успя да избере
Коментари Харесай

Втори неупешен опит за избор на кмет на район „Красно село”, Фандъкова ще назначи временно един от заместниците

И на второто си съвещание СОС не съумя да избере краткотраен кмет на регион „ Красно село ” на мястото на отстранената заради спор на ползи Росина Станиславова.

От „ Демократична България ” и Българска социалистическа партия бяха безапелационни, че това може да общински консултант и още веднъж предложиха надлежно Борис Милков и Николай Николов. От ГЕРБ-СДС пък бяха безапелационни, че това би трябвало да някой от заместниците. И след часове разногласия кой е виновен - общинските съветници не избраха никой от тях.

До 6 април столичните съветници утвърдиха Йорданка Фандъкова да издаде заповед, с която някой от досегашните заместник-кметове на регион „ Красно село " да извършва краткотрайно длъжността кмет на региона, до момента в който има налице избор от СОС.

„ Наложи се кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура да свърши работата на политическата група, която през днешния ден избяга от отговорност. Надявам се на 6-ти април към този момент всичко да завърши ”, това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев след решението на Общинския съвет.

„ Надявам се и сътрудниците от Демократична България да посочат по легален метод кой да извършва длъжността - кмет на регион Красно село ”, съобщи още той.

Прошко Прошков, общински консултант от ГЕРБ, напомни, че би трябвало да има работещ регион, който да не остави жителите си без администрация. „ Да ни обвинявате, че се водим от политическата целенасоченост, то тогава щяхме да предложим за областен кмет общински консултант от ГЕРБ, където има задоволително експертни хора с потвърден опит. Ние знаем, че е рисково да предлагаме общински съветници за такива длъжности. Досега постоянно са се избирали някои от заместник-кметовете и това не е било оспорвано от никого ", съобщи още Прошков.

 

 

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР