И кой отвас може с грижене да прибави един лакът

...
И кой отвас може с грижене да прибави един лакът
Коментари Харесай

Думи на надежда: Бог благославя действащите, а не ленивите

И кой отвас може с грижене да прибави един лакът на ръстаси? Кой от вас може с безпокоене да удължи живота си с един единствен ден? Защо се безпокоите за вашите ежедневни нужди-какво ще ядем, какво ще облечем, какво ще създадем. Не е ли живота повече от храната и тялото, не е ли повече от облеклото. Вижте птиците, нито сеят, нито жънат, само че Небесния татко ги храни. Вижте и цветята, нито предат, нито тъкат, само че даже и Соломон във всичката си популярност не се е обличал като тях. Не сте ли е вие доста по-ценни от тях, маловерци…

С тези думи от светите трудове свещеник Живко Тончев разкри библейската мъдрост на Божията обич. В забързаното ежедневиеднес, изпълнено в със стрес ипроблеми, които нарушават хармонията във вътрешния ни свят, свещеник Тончев насърчи християните да се уповават на силата на вярата в житейските стихии и в проявленията на силата на Исус. Да не униват в бедите, да не отпускат ръце в напълно безволие, а де се извърнат към Бог. И още веднъж подсети истините в Господните слова: И всяка ваша грижа възложете на Него, тъй като Той се грижи за вас....

„ Библията ни споделя: Поискай мъдрост и Бог ще ти я даде. Аз имам вяра, че когато ние възложим грижите си на Бога, той е този, който се грижи за нас. Това не значи, че ние би трябвало да сме бездейни. Трябва да правим своята част, тъй като проблемите не се вземат решение с безпокоене, а с деяние. И в случай че искаш да поправиш някакви взаимодействие, в реда на нещата е да поискаш амнистия, да протегнеш ръка, да се поставиш на мястото на другия…. „, сподели свещеник Тончев.

" Трябва да осъзнаем, че от безпокойствие, тревога и грижи няма никаква изгода. Бог благославя настоящите, а не мързеливите и пасивните. Затова, дано да чакаме и да действаме с религия “, акцентира й той в ефира на Дарик Югоизток,.

Ключът към това е позитивната настройка, показа свещеник Живко Тончев. И насочи съвет: Виждай решението и отговора. Който строи къща, копае дупка, само че той вижда един хубав дом. Не се фокусирай върху това какъв брой проблеми би трябвало да решиш, а виждай положителните резултати. И Библията ни казва- всичко, каквото поискате в молитва, вярвайте, че ще се сбъдне “.

С Думи на вяра свещеник Тончев се обърна към слушателите на Дарик - " Да отхвърлим безпокойството, да споделим казуса с Бога, да бъдем човек на действието и да бъдем изпълнени с религия ".

Думи на вяра с свещеник Живко Тончев, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР