„И какво стана сега? Вместо мантрата да не бъдем въвлечени

...
„И какво стана сега? Вместо мантрата да не бъдем въвлечени
Коментари Харесай

Аню Ангелов: Евтино залъгване на общественото мнение, че армията изпитва недостиг от въоръжение

„ И какво стана в този момент? Вместо мантрата да не бъдем въвлечени във войната, в този момент имаме нова мантра - БА изпитва дефицит от въоръжение и затова не можем да изпратим военна помощ на Украйна. Много на ниска цена залъгване на публичното мнение. Би било добре да се запознае МО що е то войскови ресурси от въоръжение и муниции и що е то мобилизационни ресурси. Кои от тях къде и по какъв начин се съхраняват. Също по този начин да се запознае какво създават, какво и къде продават държавните ВМЗ, частните Арсенал, Емко и така нататък “ Това акцентира в собствен коментар, оповестен във фейсбук някогашният министър на защитата Аню Ангелов.

Според него що се отнася до заплащането на ново призведено въоръжение за Украйна, Европейска комисия разгласи на два пъти по 500 млн. евра за въоръжение за тази цел.
„ Днес секретарят по защитата на Англия Уолис разгласи, че на донорска конференция 35 страни са решили да дават на Украйна тежко въоръжение с огромен обхват, бронирани машини, средства за Противовъздушна отбрана и за брегова защита. А ние продължаваме да се снишаваме, недайси боже, да не се разпадне ръководещата коалиция! “, споделя още Ангелов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР