И ГЕРБ, и ДПС правят това, което дълги години не

...
И ГЕРБ, и ДПС правят това, което дълги години не
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Борисов и Пеевски правят правилните ходове, но не са невинни девици

" И ГЕРБ, и Движение за права и свободи вършат това, което дълги години не беше правено. Фактите са, че държанието на политическите сили сега е държавническо. Само в бранш ``Енергетика`` - решението да имаме неруско нуклеарно гориво в АЕЦ ``Козлодуй``, да спрем корупционния план АЕЦ ``Белене``, да спрем съветския нефт в АЕЦ ``Козлодуй``. Направихме го с ГЕРБ и Движение за права и свободи, а не с ``Възраждане " и БСП``, съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в предаването ``Опозиция``. Според него и ``Борисов, и Пеевски вършат сега верните ходове за страната``. ``Това обаче не значи, че са се трансформирали в почтени девици``, добави Мирчев.

Той разяснява и конституционните промени, които бяха повода ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да работят дружно. Това обаче не е краят на взаимната им работа, защото занапред би трябвало да се захванат с регулаторите. " Трябва да сме почтени, че енергийната самостоятелност е реалност, не стана без гласовете на Движение за права и свободи и с поддръжката на ГЕРБ. И във връзка с петрола, и на природния газ. Включитено и във връзка с армията. Това стана с поддръжката на Движение за права и свободи, само че те не са наши сътрудници, нито сме почнали да се харесваме с Делян Пеевски. Според него не е имало друга поддръжка за ``правилните за страната неща``, защото ``БСП, " Възраждане`` и в по-малка степен Има Такъв Народ се държат като съветски проксита``.

По отношение на дълго чаканите промени в Конституцията, Мирчев съобщи, че ``ние влязохме с по-ниски упования във връзка с шестата корекция и в рамките ѝ постихнахме повече, не тъй като ние от ПП-ДБ се наложихме, а тъй като и ГЕРБ и Движение за права и свободи осъзнаха, че това е верният път. Не желая да изпера Пеевски и Бойко, само че това, което ние искахме, което бяхме дали обещание, са тези промени в Конституцията ", сподели Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ разяснява и упрека на президента, че ръководещите са “изнасилили Конституцията ” с думите: ”Президентът като че ли се е събудил от някакъв призрачен сън в девическия манастир ”И
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР