и френските вестници заявиха, че са подписали споразумение, целящо да

...
и френските вестници заявиха, че са подписали споразумение, целящо да
Коментари Харесай

Google подписа сделка за плащания на авторски права на френската преса

и френските вестници обявиха, че са подписали съглашение, целящо да отвори пътя към цифрови заплащания за авторски права от онлайн колоса след месеци на разгорещени договаряния.
Споразумението, подписано с алианса APIG на френските ежедневници, включва права, които изискват заплащане за проявление на новинарско наличие при търсения в интернет, се споделя в взаимно изказване. Според него по този начин се основава рамка за Гугъл да договаря самостоятелни лицензионни съглашения с вестници по отношение на заплащания и ще даде достъп на вестниците до новата му стратегия News Showcase, съгласно която се заплаща на издателите за избор на обогатено наличие. Плащанията би трябвало да се пресмятат самостоятелно и ще се основават на критерии като данни за гледане в интернет и количеството оповестена информация.
 Гугъл блокира приложение, подстрекаващо към принуждение Гугъл блокира приложение, подстрекаващо към принуждение
От Гугъл са блокирали приложението Parler, защото е разрешило разпространението на „ извънредно неприятно наличие “, кое...
Ръководителят на APIG Пиер Лует съобщи, че договорката съставлява " дейно признание на правата на пресата и началото на възнаграждението й от цифрови платформи за потреблението на нейните изявления онлайн ".
Новинарските издания, които се борят с намаляващите абонаменти за печатни издания, от дълго време се борят с нежеланието на Гугъл да им даде дял от милионите, които прави от реклами, показвани в резултатите от търсенето на вести.
Кризата с Covid-19 ощети още повече продажбите.
Франция е първата страна в Европейски Съюз, която одобри закона, само че в началото Гугъл отхвърли да се съобрази с него, като съобщи, че медийните групи към този момент се възползват, като се радват на милиони визити на техните уеб страници посредством неговата платформа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР