И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния
Коментари Харесай

Прокуратурата, МВР и НАП с проверки за нарушителите на пътя и на собствениците на скъпи автомобили

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов организира работно заседание с основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и с изпълнителния шеф на Национална организация за приходите /НАП/ Румен Спецов, на което бяха набелязани ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи , породени от систематични извършители на Закона за придвижване по пътищата /ЗДвП/.

Изразено бе общо мнение, че е нужен институционален отговор по отношение на водачите на МПС, които целеустремено нарушават разпоредбите за придвижване , демонстрирайки очевидно пренебрежение към обществото и законоустановените правила чрез разпространението на фотоси и видеосъдържание на шофиране с неведнъж превишена от допустимата скорост и други

Предстои в къси периоди органите на Министерство на вътрешните работи да открият и изготвят база данни на водачи на МПС, които неведнъж са нарушавали разпоредбите за придвижване по пътищата . За задачата ще се употребяват както системата на „ Пътна полиция “, по този начин и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на „ Пътна полиция “ – Министерство на вътрешните работи и на районните инспектори за неотложно определяне на водачите на МПС, чиито нарушавания са документирани и оповестени в разнообразни онлайн платформи, с цел да бъдат глобени съгласно нормативната уредба.

В хода на диалога бе обърнато особено внимание на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни катастрофи , породени от водачи на коли, които ръководят първокласни МПС , без да е открит произходът на средствата за тяхното придобиване.

В тази връзка и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов се сплотиха към общото мнение за нуждата от самодеен метод от страна на приходната администрация, в това число осъществяването на проверки на притежатели и ползватели на първокласни и мощни коли , за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана активност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР