И двете версии на новата генерация на Honda CR-V e:HEV

...
И двете версии на новата генерация на Honda CR-V e:HEV
Коментари Харесай

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

И двете версии на новата генерация на Honda CR-V e:HEV и e:PHEV със SENSING 360 получиха оптималната оценка от пет звезди в последните проби за сигурност на самостоятелната организация EuroNCAP. Като въплъщава уговорката на японския производител за нулева смъртност до 2050 година при пътен случай с присъединяване на МПС от марката, шестото потомство на CR-V разполага с редица усъвършенствани и осъвременени технологии за реализиране на едно от най-високите равнища на сигурност на пасажерите и пешеходците в своя клас.

Honda SENSING 360 разполага със 100-градусова камера, ориентирана напред, радар с милиметрови талази и четири ъглови радара, с цел да предложи цялостен 360-градусов преглед към автомобила. Разпознаването на обекти посредством изображение, с обновената предна камера на CR-V и откриването на обекти посредством радар, разрешават на модела да разпознава пътни линии, ръбове, мотоциклети, велосипедисти и други транспортни средства.

В Honda SENSING 360 е включена и система за предизвестие за непряк трафик начело. Тя е проектирана да открива съществуването на транспортни средства в ляво, в дясно и пред автомобила, преди да издаде звукови, образни и сензорни сигнали. Така лидерът е предизвестен, в случай че се доближава с прекомерно огромна скорост.

Ако той не успее да реагира, спирачната система за намаляване на конфликта се задейства. Тя автоматизирано ползва лек спирачен напън, с цел да помогне за понижаване на вероятността от или силата на преден удар. Ако системата усети неминуем конфликт, тя ще спре внезапно автомобила.

В допълнение към Honda SENSING 360, с цел да отговори на строгите стандарти за сигурност при конфликт на Euro NCAP за отбрана на възрастните пасажери, каросерията на CR-V включва редица структурни детайли за възстановяване на цялостната пасивна сигурност на автомобила.

Това включва страничната рамка и горен детайл на шасито, проектирани с голям брой пътеки на натоварване за дейно попиване на силата от конфликта надалеч от пасажерите. В допълнение, А-колоната е проектирана и подсилена, с цел да потиска деформацията на пътническата клетка.

Тези структурни усъвършенствания са включени в шасито на CR-V, с цел да дават отговор на новата мобилна прогресивна деформируема преграда (MPDB), усъвършенствана европейска мобилна деформируема преграда и проби за удар при 32 км/ч. Поради нараствания размер на батерията на разновидността e:PHEV, към шасито са добавени спомагателни напречни детайли на пода, с цел да се сведе до най-малко деформацията на пода от странични конфликти.

В допълнение към по-здравото и по-защитено шаси, всички разновидности на оборудването на новия CR-V включват общо 11 въздушни възглавници като стандарт. Има в това число въздушни възглавници за коленете и за двамата пасажери начело, с цел да се понижат пострадванията при челни удари. Също и странични въздушни възглавници за отбрана на пасажерите на предните и задните седалки. За първи път се предлага предна централна въздушна възглавница, която предотвратява конфликт сред лидера и пасажера начело при непряк удар.

Това равнище на отбрана е разширено за всички пасажери, освен за възрастни. Колата също по този начин реализира добър резултат в категорията за отбрана на деца, с помощта на интегрираните ISOFIX монтажни точки, които дават отговор на най-новите европейски стандарти i-Size.

Версията Elegance на CR-V e:HEV, оборудвана със системата SENSING на Honda, реализира оценка от четири звезди в новите, по-строги проби на EuroNCAP.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР