И двете формации са наясно, че най-вероятно няма да съставят

...
И двете формации са наясно, че най-вероятно няма да съставят
Коментари Харесай

Социологът Светлин Тачев: И с втория мандат за кабинет нещата са приключили

" И двете обединения са наясно, че най-вероятно няма да сформират кабинет, а най-вероятно и не желаят да го създадат. Те няма по какъв начин да образуват болшинство. И двете обединения - и с първия, и с втория мандат, са наясно, че такова нещо доста мъчно може да се случи, само че те би трябвало да създадат всичко допустимо, да покажат, че въпреки всичко са създали опит за съсавяне на държавно управление, тъй като опасенията са, че може някой от тях да излезе отговорен, че не се е опитал да направи кабинет в зимните месеци и в изискванията на политическа рецесия ", изясни той.

Той акцентира, че повече от 2 месеца депутатите се занимават с Изборния кодекс: " Щом толкоз доста се занимават в Изборния кодекс, те по-скоро се готвят за избори, в сравнение с да ръководят. Те вместо да търсят мостове, с които да намерят някаква опция за най-малък консенсус, с който да ръководят, в противен случай - разривът сред тях продължава да се задълбочава ".

Самите престрелки сред групите не водят до нищо конструкивно, безапелационен е Светлин Тачев. Няма никакви индикации, че въобще може да се приказва за сформиране на някакво държавно управление, добави той.

Връщането на хартиената бюлетина е главната разграничителна линия и тя доста мъчно може да бъде преодоляна, счита той.

Според него Българска социалистическа партия дефинитивно се е отделила от Политическа партия. Тачев изясни, че това е било главното нещо, което са желали да създадат от ГЕРБ с връщането на хартиената бюлетина.

Българска социалистическа партия дълги години се смяташе за партия на статуквото, напомни Тачев и добави, че след 2021 година партията е съумяла да мине към партиите на смяната. В момента обаче те се върнаха в изходна позиция, изрече мнението си той. Според него Българска социалистическа партия се е изолирала от всички. Партията е в залез и това отваря пространство за някоя друга партия, счита той.

Според Светлин Тачев възможностите за сформиране на кабинет с третия мандат са минимални.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР