И двата крака на лежащия в болница олимпийският шампион по

...
И двата крака на лежащия в болница олимпийският шампион по
Коментари Харесай

Олимпийски шампион по фигурно пързаляне е с ампутирани крайници

И двата крайници на лежащия в болница олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров (Русия) са ампутирани, заяви източник на ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

На 10 януари Иля Авербух, олимпийски вицешампион в танцовите двойки, разкри, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко положение и в медикаментозна кома. Той е бил подложен на изкуствено дишане, само че на 24 януари това към този момент не е било належащо. Имал е обаче сепсис и проблеми с кръвообращението.

" За страдание и двата крайници трябваше да бъдат ампутирани. Операцията мина без проблеми и като цяло тялото се възвръща. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в схващане. Общото му положение се усъвършенства, само че той продължава да бъде в интензивно поделение под непрекъснато наблюдаване на лекарите ", сподели източникът на ТАСС.

По-рано през днешния ден канал " 112 " заяви за ампутацията на единия крайник на Костомаров. Целта на интервенцията е да се отстрани тъканната некроза и да се спре процеса на клетъчна гибел.

Отбелязва се, че от единия крайник мъртвата част от тъканта е била почистена, само че на другия засегнатата област се оказала огромна и се наложило глезенът да бъде изцяло ампутиран.

45-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка на зимните игри в Торино през 2006 година Двамата са също двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на серията Гран При. Години наред бяха пример при танцовите двойки.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР