И Dodge Challenger, и Chevrolet Camaro ще излязат от производство

...
И Dodge Challenger, и Chevrolet Camaro ще излязат от производство
Коментари Харесай

Сегашният Mustang с V-8 не е задължително да бъде последният: Ford

И Dodge Challenger, и Chevrolet Camaro ще излязат от произвеждане през идващите шест месеца. Dodge към този момент удостовери електрически правоприемник на Challenger, а Chevy прави подмятания, че неговият кандидат може да премине на EV платформа при преработката си. Засега Ford Mustang ще остане последният американски автомобил вид пони с V-8 мотор. Това може да не се промени скоро.

Макар че е елементарно да се допусна, че Mustang също ще премине на електрическа платформа при идващия си редизайн, представители на Ford разкриха, че това не е наложително.

В диалог наскоро с австралийски медии, в това число Drive, Джим Оуенс, световен бранд управител на Mustang, съобщи, че Ford ще продължи да създава Mustang с V-8, до момента в който разрешават разпоредбите, и че купувачите, които желаят електрически Mustang, към този момент могат да изберат Mustang Mach-E.

Той сподели също, че Ford продължава да влага в създаването на V-8, с цел да може моторите да се употребяват в бъдещите модели.

Това беше подкрепено от мненията на Марк Ръшбрук, световен шеф на Ford Performance Motorsports, в изявление за Wheels. Той съобщи, че сега Ford работи по четвъртото потомство на 5,0-литровия V-8, прочут като Coyote, и че е допустимо да се сътвори пето потомство, в случай че нормативната уредба го разрешава. Настоящият V-8 развива до 500 к.с. и се намира в Mustang GT и Mustang Dark Horse.

Той сподели също, че Ford е обмислял да направи настоящето седмо потомство Mustang електрическо, само че е решил да не го прави, базирайки се на мощното търсене на спортни коли с трогателен тон и налични ръчни трансмисии.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР