И днес земеделските производители готвят протести. Те са недоволни от

...
И днес земеделските производители готвят протести. Те са недоволни от
Коментари Харесай

Днес земеделските производители отново готвят протести

И през днешния ден земеделските производители готвят митинги. Те са недоволни от вдигнатото ембарго на селскостопанска продукция от Украйна. Искат възбраната за зърно, изсъхнало мляко, млечни артикули, зеленчуци и плодове да продължи.

Протестиращите се събират с техниката си в 10 ч. на Долни Богров. Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на митингите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат позволение за влизане в София и митингът да продължи пред Министерския съвет, предават от Българска национална телевизия. 

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефикасни протестни дейности за избавяне на българското земеделие упорства вниманието да не се концентрира напълно към зърнопроизводителите, защото в протестните дейности се включва целият отрасъл, в това число животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Министърът на земеделието Кирил Вътев ги предложения на диалози, а през вчерашния ден министър председателят Николай Денков уточни,че съгласно него казусът с вносът на артикули от Украйна е решен и единствено би трябвало дружно с браншовите организации да уточнят количествата, които ще внасяме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР