И днес всички полети до и от София към и

...
И днес всички полети до и от София към и
Коментари Харесай

Луфтханза“ отмени днес всички полети до и от София заради стачка

И през днешния ден всички полети до и от София към и от Мюнхен и Франкфурт на немската самолетна компания "Луфтханза “ бяха анулирани поради почналата двудневна стачка на кабинния личен състав, съобщи БНР.

Общо 1500 полета на немската самолетна компания бяха анулирани при двудневната стачка. Засегнати са 200 000 пасажери. Пред централата на компанията през днешния ден беше проведен гръмък митинг.

Под звуците на свирки и бурни викания 500 души потеглиха на протестно шествие към централата на "Луфтханза ". 48-часовият митинг стартира през вчерашния ден и ще продължи до 1 часа българско време тази нощ. Първоначално поради митинга бяха анулирани 1300 полета, само че броят им се усили с още 200 през днешния ден. Компанията предложи на своите пасажери опция да резервират различен полет гратис да заменят билетите за вътрешни полети с билет за трен.

"Луфтханза " анулира 1300 полета поради идната двудневна стачка

Протестът е призован от синдиката на кабинния личен състав, въпреки по-рано тази седмица профсъюзните водачи да се съгласиха на среща с управлението на самолетната компания. "Трябва да забележим първо прогрес ", съобщи представител на профсъюзите пред централата на Луфтханза. Според уредниците на митинга управлението на компанията е отказало да разисква настояванията за по-високи обществени придобивки и по-високо стартово възнаграждение.

Основната спънка пред реализиране на съглашение сред шеф и чиновници е настояването на компанията, че водачите на профсъюза не могат законно да съставляват кабинния личен състав след вътрешни битки за управление на синдиката. "Луфтахнза " даже заведе правосъдно дело за легалния статут на профсъюза. Ако договарянията през уикенда се провалят от синдиката предизвестиха за още протестни дейности.

Заради митинги през вчерашния ден не излетяха 700 самолета.

Преди два дни франкфурктският съд отхвърли опита на компанията да блокира стачката. "Луфтханза " разгласи, че ще апелира.

Компаниите "Суис ", "Остриън ", "Бръселс ", "Ероен " и "Еделвайс " не са наранени от стачката, макар че са притежавани от "Луфтханза ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР