И днес, в последния ден на април, времето остана по-хладно

...
И днес, в последния ден на април, времето остана по-хладно
Коментари Харесай

Ето какво ще е времето в последния ден от април


И през днешния ден, в последния ден на април, времето остана по-хладно от нормалното, с оптимални температури сред 14° и 21°. През нощта над Северна България ще е най-вече ясно, до момента в който над Южна облачността ще е по-често забележителна и места там ще превали.

Почти без смяна ще остане времето и в неделния ден – най-вече слънчево над по-голямата част от страната, само че и относително хладно, с оптимални температури сред 17° и 22°. По-значителна купесто-дъждовна облачност и краткотрайни превалявания ще има още веднъж в Югозападна България. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.

В планините облачността ще е по-често купесто-дъждовна. В масивите от Югозападна България ще има и превалявания и гръмотевици, краткотрайно интензивни. Ще духа до сдържан северен вятър, по най-високите върхове - от югоизток.

На Балканите краткотрайни, само че интензивни превалявания ще има в западните региони на полуострова. В Северна Италия и в алпийския район ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в доста региони ще има валежи. По-голямата част от Европа, обаче остава под въздействие на просторен антициклон и времето ще е най-вече слънчево.

У нас и при започване на идната седмица ще е относително хладно, прохладно и по-често облачно. Във вторник вятърът ще отслабне. Ще вали дъжд, повече в западната половина от страната. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще останат под 20°. В сряда ще има повече слънчеви часове и ще стартира стопляне!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР