И днес спасителната акция за Боян Петров остана без резултат.

...
И днес спасителната акция за Боян Петров остана без резултат.
Коментари Харесай

Хеликоптерите за издирването на Боян Петров не успяха да излетят, още чакат разрешение

И през днешния ден избавителната акция за Боян Петров остана без резултат. Осигурените два хеликоптера по този начин и не излетяха поради административни спънки, заяви NOVA.

" Още нямаме позволение от китайското държавно управление, само че процедурата е във финалния си стадий и до вечерта ще го получим. Планираме да летим на следващия ден в 6 часа сутринта ", заяви за малкия екран капитан Сидарта Гюрюнг от  " Симрик Еър ". 

" Хеликоптерите са два, с трима пилоти. Те са изкючително готови, имат опит и могат да летят над 7000 метра. Нужни са 4 часа, с цел да стигнат до лагер 2. Единият хеликоптер зарежда с гориво другия. В единия хеликоптер е един от най-опитните шерпи. Той е катерил върха и по двата маршрута и ги познава в елементи. Той ще направлява водача. ",уточни уредникът на издирвателната акция Мохан Ламсал. 

Лошо време осуети и напредването на наземния екип от алпинисти и спасители, предаде bTV като се базира на информация от италианския планинар Себастиано Валентино. Той е член на същата интернационална група, в която взе участие и Боян Петров за изкачването на върха.

„ Утре сутринта възобновяваме акцията и ще го търсим, тъй като до момента времето беше доста неприятно. Днес пристигнаха още интернационалните спасители и на следващия ден започваме още веднъж ”, съобщи Валентино.„ Може би ще продължим и в идващите 4-5 дни, тъй като повече от 5 дни към този момент е невероятно да оцелееш при тази надморска височина.Но, да, в идващите пет дни ще продължим да го търсим! Със сигурност ”, увери алпинистът. " Просто се надявам да го намерим – жив или мъртъв, желаеме да го открием ", казва той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР