И днес ще преобладава слънчево време, с по-съществени увеличения на

...
И днес ще преобладава слънчево време, с по-съществени увеличения на
Коментари Харесай

Очакват се валежи следобед на места в Западна и Централна България

И през днешния ден ще доминира слънчево време, с по-съществени нараствания на облачността в Западна и Централна България и на доста места там ще превали и прегърми, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, доста по-ниски по Черноморието - м/у 14° и 16°.

През нощта облачността ще стартира да се усилва и на доста места в Северозападна България ще превали временен дъжд. След среднощ вятърът там ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще стартира захлаждане. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, оптималните в множеството региони - от 17° до 22°. През деня облачността ще обхване по-голямата част от страната. Ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици, остава нараснала вероятността за градушки. Предимно слънчево ще бъде в крайните източни елементи от страната. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, в Източна България, в това число и по Черноморието - от югоизток. За следващ ден оптималните температури там ще са по-ниски от останалата част от страната - сред 15° и 17°. Ще доминира слънчево време, а вълнението на морето ще бъде едва.

Облачността в планините през целия ден ще бъде забележителна, на доста места ще има превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1800м.н.в.

Ще духа сдържан северозападен, по-високите и открити елементи - югозападен вятър. Температурите в курортите ще се намалят с няколко градуса и оптималните ще са м/у 7° и 10°

С превалявания ще бъде и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи южните региони от полуострова. Ще вали и в Източна Европа, както и за следващ ден на Пиринеите, където температурите ще продължат да се намаляват.

И у нас през идващите дни захлаждането ще продължи. Ще има и слънчеви часове, само че и превалявания, с по-голяма възможност в планинските региони. В неделя и понеделник следобедни валежи ще има основно в Югозападна България, а оптималните температури едва ще покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР