И днес промени в системата на МВР. Директорът на Националната

...
И днес промени в системата на МВР. Директорът на Националната
Коментари Харесай

Още промени в системата на МВР: Директорът на Националната полиция беше сменен

И през днешния ден промени в системата на Министерство на вътрешните работи. Директорът на Националната полиция беше заменен.

На този декор ДАНС прави инспекция в Специализираната прокуратура за секретни документи.

В същото време протестиращи " за " оставката на основния прокурор издигнаха палатков лагер пред Съдебната палата.

Със заповед на вътрешния министър основен комисар Станимир Станев е назначен за шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

Последният пост, който е заемал, е на заместник-директор на ОДМВР- Кърджали. Досегашният шеф Николай Хаджиев е преназначен на друга позиция в системата на Министерство на вътрешните работи.

Той наследи поста от Христо Терзийски, който стана министър на вътрешните работи.

Рокадата през днешния ден пристигна на фона на информации, че Държавната организация за национална сигурност е влезнала на инспекция в Министерство на вътрешните работи и в спецпрокуратурата. Вътрешният министър отхвърли.

„ Няма такава акция, това е неистина. Има една най-обикновена инспекция от ДАНС по материали, съдържащи класифицирана информация, което е нещо в отговорностите на държавната организация, нищо друго няма “, сподели Бойко Рашков.

От контраразузнаването също отхвърлиха появилите се информации за акция в силови структури. А президентът посочи, че няма място за война сред институциите, а в противен случай - че те би трябвало да работят координирано против проведената престъпност и корупцията.

„ Но тази битка изисква от своя страна правосъдна система и най-много прокуратура и да има не изборен метод и надлежно правораздавателната система да се задейства преди вас медиите и преди институциите от непознати страни да осветляват какво се случва в България “, посочи президентът Румен Радев.

Смяната на върха на Националната полиция е поредна. Първи от професионалното управление на Министерство на вътрешните работи беше отхвърлен основният секретар Ивайло Иванов. Мотивът – полицейското принуждение на митингите през лятото. Последваха го шефовете на най-голямата дирекция - столичната и на София – област. С поста се разделиха и шефовете на ГДБОП и „ Гранична полиция “. Сменени бяха и шефове на регионални дирекции, всички преназначени на други длъжности. А някои пък влязоха в звено, което да подкрепя работата на вътрешния министър. Срещу шефа на " Вътрешна сигурност " беше формирано дисциплинарно произвеждане.

Палатковият лагер пред Съдебната палата

Междувременно протестният палатков лагер пред Съдебната палата с искане за оставка на основния прокурор дава обещание да е като миналогодишните митинги през лятото.

Палатките бяха сложени още нощес, когато протестиращите стопираха придвижването на трамваите, само че то беше обновено след намесата на полицията. Целта на хората, които упорстват за оставката на основния прокурор, е да не го позволен да влезе в постройката, където е работното му място.

От прокуратурата обаче оповестиха, че Иван Гешев е бил в постройката през днешния ден и се е срещнал със заместниците си, с цел да обсъдят контрола за обезпечаване на законосъобразността при провеждането на изборите.

Протестите против основния прокурор, които започнаха предишното лято, бяха възобнови след акцията на прокуратурата против висшия полицейски чиновник Ангел Папалезов, което служебният кабинет дефинира като навлизане в Министерство на вътрешните работи и заплаха за " война сред институциите ".

Протестът през днешния ден е проведен от съдружие " Боец " и симпатизанти на " Да, България ". Те оповестиха, че блокадата на Съдебната палата ще продължи, до момента в който основният прокурор не подаде оставка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР