И днес президентът и премиерът в оставка размениха реплики, но

...
И днес президентът и премиерът в оставка размениха реплики, но
Коментари Харесай

Пореден епизод на сблъсъка Радев-Борисов


И през днешния ден президентът и министър председателят в оставка размениха реплики, само че още веднъж не очи в очи. Румен Радев приказва от Плана планина, а Бойко Борисов онлайн във Фейсбук, съобщи Нова телевизия. Държавният глава сподели, че " в скоро време " ще вземе решение по кое време да връчи мандата на партията на Слави Трифонов. И акцентира, че има упования за сформиране на постоянно държавно управление. Борисов пък изрази подозрение за „ задкулисие " между „ ИТН ” и Радев.

„ Защо толкоз упорстваха бързо да върнем мандата. Наложи се през вчерашния ден в 07:30 ч. да вършим изпълнителна комисия, с цел да преценим и в 09:30 ч. да го върнем, с цел да може той да употребява деня и да даде мандата на втората партия ”, съобщи министър председателят в оставка.

„ Няма избран период в Конституцията сред първи и втори мандат ”, отвърна Радев.

„ Ама нали бързахте за държавно управление. Има 165 депутати които показват поддръжка. Давайте ”, настоя Борисов.

„ Парламентът проработи пламенно, преглеждат се значими законопроекти. Трябва да му дадем късмет да свърши сериозна работа, за каквато към този момент има поръчки. Има оферти освен за Изборния кодекс ”, посочи Радев.

„ От опит знам, че една партия, в случай че се заеме първо с Изборния кодекс, в никакъв случай няма да има триумф. Цял свят се отхвърля от електронното гласоподаване поради хакерите, а ние ще го вкарваме. Аз знам най-малко 2 непознати разследващи централи, които незабавно ще се намесят и ще видите резултатите ”, счита министър-председателят в оставка.

По думите му от през днешния ден Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените последващи избори. „ И това всеки ден ще му го подсещам ”, разясни Борисов.

А съгласно президента напъните би трябвало да бъдат ориентирани към сформиране на нов кабинет.

„ Очаквам партиите и актуалното държавното управление да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета. Ще е доста безконтролно към пенсионерите и компаниите пред банкрут да се окажат без поддръжка, когато имат най-голяма потребност ”, сподели още президентът.

„ Над 1 милиарда лева сме дали към този момент от бюджета за по-възрастните хора ”, сподели Борисов.

Относно въпроса за сформиране на служебно държавно управление, президентът изрично зави, че на този стадий е „ несериозно да се мисли за това ”. Иначе – причина за задочната замяна на реплики станаха и външно политически тематики. Премиерът в оставка още веднъж нападна президента.

„ Нито един път не се произнесе по проблема с Навални. Целият свят упорства да бъде пуснат, лекуван и освободен. Той още не се е произнесъл. Не се произнесе и по шпионските кавги. Чехия изгони съветски дипломати ”, сподели той.

„ Време е българското държавно управление да осъзнае своята отговорност по тези сигнали. Имаме бездънен пробив в персоналната  сигурност ”, пък съобщи Радев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР