И днес от ГЕРБ-СДС потвърдиха тезата си, че кабинет в

...
И днес от ГЕРБ-СДС потвърдиха тезата си, че кабинет в
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Управление с ДПС, БСП, ИТН и Възраждане е авариен вариант, най-логична остава подкрепа от ПП-ДБ

И през днешния ден от ГЕРБ-СДС потвърдиха тезата си, че кабинет в границите на този парламент, е вероятен единствено с първия мандат.

Според заместник-председателя на групировката Томислав Дончев най-логичното решение за поддръжка на първия мандат е коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Той счита, че това може да се реализира, в случай че от ПП-ДБ се научат да ръководят страстите си и се одобри, че политиката не значи персонално наличие в Министерския съвет.

Вариантът за поддръжка от другите политически сили като Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Възраждане и ИТН дефинира като доста сложен.

" Това е спешен вид. Това е опит за мъчно държавно управление, за пай интервал от време, целящ единствено нормализация на процесите в страната. Но до този вид ще се стигне, в случай че не се получи естественият, първият вид. Впрочем, те първият и вторият са в една и съща обстановка. Ако разясняваме едно съдействие, както се споделя, с " останалите " партии като неприемлива опция за първия, тя е също по този начин неприемлива и за втория. Ако има кабинет в този парламент, ще е с първия мандат, тъй като или има болшинство, или няма. Ако има болшинство, може да се случи с първия мандат. С чия поддръжка? Логичното решение, това което отразява подобие сред цели, е коалиция сред първия и втория, колкото и да е мъчно, каквито и страсти да има насъбрани. Всички останали разновидности са доста сложни ", съобщи Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР