И днес остава много ветровито. В повечето райони е в

...
И днес остава много ветровито. В повечето райони е в
Коментари Харесай

Червен код за ураганен вятър в 5 области

И през днешния ден остава доста прохладно. В множеството региони е в действие жълт и оранжев код за рисково време, а в няколко области е разгласен най-високият червен код.

Времето остава извънредно топло за януари. Максималните температури ще доближават сред 16 и 23 градуса.

От запад ще се заоблачава. Около и след обяд в Западна България се чакат и превалявания от дъжд, по-съществени във вечерните часове.

Бурни и ураганни ветрове ще продължат да духат и в планините. Скоростта им в по-високите елементи ще надвишава 120 километра в час. Облачно е, а следобяд в масивите на запад ще стартират и превалявания от дъжд и сняг.

Температурата на 1200 метра ще доближава 9-10 градуса, а на 2000 малко над нулата. Снежната завивка е сред 10 и 40 сантиметра.

В петък ще е облачно, а вятърът ще отслабва. Валежите последователно ще обзет по-голямата част от страната и следобяд температурите ще стартират да се намаляват. Вечерта във високите западни полета дъждът за малко ще премине в сняг. През почивните дни ще остане най-вече облачно, а температурите мъчно ще надвишават 10 градуса. На доста места ще има превалявания най-вече от дъжд, като в по-високите елементи на Западна България и планините ще вали и сняг. През първите дни от новата седмица ще остане по-често облачно с превалявания от дъжд и сняг.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР