И дързост, и красота, но не по телевизора. Широки усмивки,

...
И дързост, и красота, но не по телевизора. Широки усмивки,
Коментари Харесай

Дързост и красота: баби-мажоретки и дядовци-спортисти се вихриха във Враца. Беше впечатляващо!

И смелост, и хубост, само че не по тв приемника. Широки усмивки, лек артрит и невисоки подскоци – всичко на едно място. Може да звучи неуместно, само че не е. Бойни баби и наперени дядовци демонстрираха на значително младежи по какъв начин би трябвало да се гледа на живота. Демонстрираха, че от време на време се лети, от време на време се пада, само че e целесъобразно: Always look on the bright side of life, както пеят неповторимите откачалки от „ Монти пайтън “, които са над 80-така от дълго време.

(Нарочно не превеждаме заглавието на песента, с цел да могат бабите и дядовците, неприсъствали на събитието и незнаещи британски език, да повикат някое внуче, мотаещо се в близост с неизменимия смарт телефон в ръка, да им го преведе. А като им преведе, може и да им пусне парчето на телефона. То, парчето, даже да не му разбираш текста, е задоволително оптимистично. Б.Р.)

С дефиле по централната пешеходна улица във Враца и поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев стартира Регионалният обзор по гимнастика, в който се включиха 13 клуба от Северна България – членове на Федерацията „ Спорт, здраве и интензивно дългоденствие “.

Федерацията е учредена през 2019 година, макар че това придвижване измежду хората от третата възраст съществува още от 60-те годни на предишния век, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят Павел Иванов.

През 1962 година във Варна Иванка Шишманова основава придвижването „ Спортни групи за възрастни “. То последователно се разраства и през днешния ден към този момент 30 клуба от цялата страна членуват във Федерацията, сподели господин Иванов. Той е безапелационен, че присъединяване в клубовете удължава живота, тъй като дава на хората това, от което най-вече имат потребност – придвижване и социализация.

Въпреки другата възраст, благоприятни условия и опит, това което сплотява всички участници е желанието „ да прибавят години към живота си и живот към годините си “, каквото е и мотото на един от участващите през днешния ден клубове. В които дамите са в пъти повече от господата, само че какво да се прави – народен нрав, ракия и салата.

Ние сме като семейство, описа методистът на клуб „ Слънце “ от Плевен Николинка Житарска. Клубът е настоящ към този момент 15 години, а междинната възраст на членовете е към 70 години. Най-възрастната участничка е на 85 – доста преносима и в положително физическо и психическо здраве, увери госпожа Житарска репортерката на Българска телеграфна агенция, която от своя страна се убеди онлайн във обстоятелството.

Участващите през днешния ден клубове си потеглиха с дипломи и показаха неспокойствие за идната среща. Прегледът бе част от годишния календар на Федерацията и се организира под патронажа на кмета на общината Калин Каменов. Организатор бе локалният клуб „ Вратица “, а демонстрациите бяха в най-новата спортна зала в града – в Средно учебно заведение „ Христо Ботев “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР