И четиримата кандидати, заявили интерес към покупката на банка Виктория,

...
И четиримата кандидати, заявили интерес към покупката на банка Виктория,
Коментари Харесай

И четиримата кандидати за покупката на банка "Виктория" продължават в търга

И четиримата претенденти, декларирали интерес към покупката на банка " Виктория ", дъщерна на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ), не престават в идващия стадий на процедурата. Това оповестиха синдиците на КТБ, които пробват да продадат банка " Виктория " за четвърти път.

В известието се показва, че е осъществен разбор и оценка на постъпилите писма за интерес, на предоставената съпътстваща информация и на профилите на претендентите – евентуални вложители.

Това са сдружение на предприемача с ползи в хазарта Васил Божков " Вабо Интернал ", учредено на 13 юли, " Инвестбанк " на Петя Славова, Българо-американската кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова и група вложители, настоящи в съгласие - Kerbler Holding, Imfarr Beteiligungs и Green Finance.

При предходния опит за продажба на банката още веднъж участваха " Инвестбанк " и БАКБ, а австрийския Kerbler Holding беше в консорциум с " Лев инс ".

Планът планува продажбата да се извърши на четири стадия. Първият е подаване на писма за интерес, по-късно ще се подават необвързващи предложения от евентуалните кандидат-купувачи. Те се изготвят на база възложен информативен меморандум. На третия стадий ще се прави нова инспекция на финансовото и правно положение на банката (дю дилиджънс) и подаване на обвързващи предложения. Последният стадий е избор на покупател, приемане на регулаторни позволения и подписване на договорка.

" Виктория " на процедура действа в режим на полудействаща банка от 2014 година - от банкрута на притежателя й КТБ. Основните й кредитни портфейли бяха продадени, множеството депозити бяха изтеглени и тя остана съвсем без активност, а трупаща разноски, напомня " Капитал Daily ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Фалитът на КТБ (883)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР