И богатите също плачат. Страдат от нещастна любов, разделят и

...
И богатите също плачат. Страдат от нещастна любов, разделят и
Коментари Харесай

Развод на цената на БВП на една държава. Как се разделят свръхбогатите?

И богатите също плачат. Страдат от нещастна обич, разделят и се и развеждат. Разликата при тях е, че когато пристигна този миг, би трябвало да се схванат освен за жилището, колата и спестяванията. Често пъти им се постанова да разделят имущество, равняващо се по стойност на брутния вътрешен артикул на дребна страна.

През последните 12 месеца се случиха няколко звездни раздели. Всичките приковаха за дълго медийното внимание и бяха напоително обсъждани – Бритни Спиърс записва следващия си бракоразвод, този път след единствено 14 месеца брак, със Сам Асгари. Ариана Гранде се раздели с Далтън Гомес. Звездата от Game of Thrones Софи Търнър се разведе с артиста Джо Джонас.

Много постоянно като причина за разделите се показва дежурното „ непреодолими разлики “. Понякога зад тази фраза стоят изневери, кавги, взаимни обвинявания в тормоз и така нататък

Това е класацията на „ най-скъпите “ разводи, направена от английския The Independent.

Скутър Браун и Яел Коен

За Скутър Браун споделят, че е значително виновен за шеметните кариери на звезди като Джъстин Бийбър, Ариана Гранде, Деми Ловато, Давид Гета и доста други. Музикалният продуцент е суперуспешен, само че не и в персонален проект.

Миналата есен съдът постанови, че Браун би трябвало да заплати на някогашната си брачна половинка Яел Коен 20 млн. $. Отделно от това двойката се контракти за използването на парцели за близо 100 млн. $ – имение в Лос Анджелис и къща в Калифорния.

Доктор Дре (Dr. Dre) и Никол Йънг

Ако Скутър Браун е „ откривателят на Бийбър “, то Dr. Dre безспорно би трябвало да понесе отговорност за Еминем. Белият рапър е едно от най-големите феномени в музиката за последните 20 години, а Дре е индивидът, повярвал в него – нещо, което Маршъл Метърс не пропуща да спомене. Дре има и личен, неоспорим принос в развиването на хип-хопа. Започнал кариерата си в края на 80-те години на предишния век, той е един от най-успешните в жанра и като реализатор, и като продуцент.

През 2021 година бе оповестено, че Дре се развежда с дългогодишната си брачна половинка Никол Йънг. Неговото положение се прави оценка на 800 млн. $. След към година разногласия рапърът се съгласи да заплати 100 млн. $ на някогашната си жена. Двамата имаха предбрачен контракт, само че тя го оспори в съда.

Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър

Името на Терминатора се е трансформирало в синоним на триумфа, без значение дали става дума за спорт, кино или политика. Самият той обаче признава, че най-голямата му неточност е неуспехът на фамилния му живот с Мария Шрайвър, негова брачна половинка в продължение на десетилетия, майка на децата му и част от извънредно авторитетната в Съединени американски щати фамилия Кенеди.

Шварценегер и Шрайвър стигнаха до бракоразвод през 2011 година откакто се разбра, че той е татко на детето на фамилната им прислужница. По това време децата, родени от брака на Шрайвър и Шварценгер, бяха пълнолетни, тъй че двамата не са спорили за прехрана. Разводът им обаче се проточи години наред, тъй като трябваше да разделят имущество на стойност 400 млн. $.

Ким Кардашиян и Кание Уест

Двамата се разведоха през 2022 година след шестгодишен брак. Към оня миг Кардашиян към този момент бе почнала да загатва проблемите, както и диагнозата на артиста – биполярно разстройство.

Според оценка на Forbes общото им имущество е на стойност от към 2.1 милиарда $. По-големият дял идва от Кание (1.3 млрд.) като главен източник на доходи е личната му марка обувки Yeezy. Ким пък е спечелила към 780 млн. $. След развода Карадшиян получи четири къщи.

Бил и Мелинда Гейтс

Основателят на „ Майкрософт “ дълги години водеше класацията за най-богати хора в света. Затова не е учудващо, че при развода им той и някогашната му брачна половинка Мелинда трябваше да разделят имущество за колосалните 130 милиарда $.

През 2021 година те се разделиха след 27 години брак. Подоробностите към подлябата на имущество бяха непокътнати в загадка. Знае се, че двамата са постигнали съглашение за сбирка от картини на стойност към 124 млн. $. В нея се включват творби на Леонардо да Винчи, както и недвижими парцели и акции в Microsoft. Според Forbes Мелинда има имущество за към 6.3 милиарда $.  

Джеф Безос и Маккензи Скот

Собственикът на Amazon и един от най-богатите хора на планетата Джеф Безос се раздели със брачната половинка си Маккензи Скот след 25 години брак пред 2019 година Двамата живееха във Вашингтон, където закондателството планува равна делба, в случай че няма предбрачен контракт. Официално не бе оповестено дали подобен е бил подписан. Ставаше дума за 157 милиарда $, от които тя получи 38 милиарда $, част от които бяха раздадени за щедрост на стотици организации.

След развода Скот бе оценена като една от най-богатите дами с имущество от над 20 милиарда $. След това тя се омъжи за учителя по география Дан Джует и се разведе с него при започване на 2023 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР