Хюсеин Йеменджиев, основател на стартъпа Enova H2O [Chivas Venture] За

...
Хюсеин Йеменджиев, основател на стартъпа Enova H2O [Chivas Venture] За
Коментари Харесай

Българският стартъп Enova спечели 40 хил. долара от състезанието Chivas Venture

Хюсеин Йеменджиев, създател на стартъпа Enova H2O

[Chivas Venture] За шеста поредна година интернационалното съревнование Chivas Venture имаше за цел да отличи някои от най-перспективните млади компании със обществено виновни бизнеси. Вследствие на оповестената пандемия от ковид обаче уредниците от уиски марката Chivas Regal взеха решение да разделят общия награден фонд от 1 млн. $ сред всички финалисти от 26 страни. Сред тях е и българският стартъп Enova H2O, който също ще получи безплатно финансиране от 40 хиляди $.

Награда за всички

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В началото на годината всички страни, участнички в конкуренцията, трябваше да дефинират локалните спечелили, които да се състезават на интернационалния край на Chivas Venture. Голямото събитие беше планувано да се състои през юни, само че поради изключителното състояние и последвалите ограничения за първи път конкуренцията се приключи прибързано. В резултат на това от уредниците взеха решение да поддържат всички участници, като разделят поравно сред тях наградния фонд от 1 млн. $.

Българският бранд управител на Chivas Regal Емилия Ангелова разяснява пред " Капитал ", че фирмите ще получат финансирането си в границите на 30 дни. " От средата на април всички финалисти стартират и виртуални срещи с менторите, които ще заместят етапа на Accelerator Week London - поредност от срещи и образования, които трябваше да се проведат на място в Лондон през март ", добавя тя.

Българският представител

До момента България взе участие във всяко издание на Chivas Venture. Тази година за победител беше определена започващата компания Enova H2O, която трябваше да показа страната ни на огромния край. Екипът създава биосензорна система, с която в действително време може да се проучва качеството на водата и да се алармира при положение на органично замърсяване, употребявайки минимално количество вода. Отчитането пък става за по-малко от 60 секунди, без да се постанова пробите да се транспортират.

Основателят на компанията Хюсеин Йеменджиев изясни пред " Капитал ", че ще употребява финансирането от 40 хиляди $ преди всичко в отбрана на интелектуалната благосъстоятелност посредством европейски патент. " Предвид създалата се обстановка приоритет за Enova H2O сега е екипът да може да продължи умерено с развойната и индустриалната активност с помощта на финансовата поддръжка. Инвестицията избавя нашето начинание и като концепция, и като реализация ", споделя в умозаключение той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР