Хюндай мотър (Hyundai Motor) планира да построи нов завод за

...
Хюндай мотър (Hyundai Motor) планира да построи нов завод за
Коментари Харесай

"Хюндай" ще строи завод за електрически автомобили в САЩ

" Хюндай мотър " (Hyundai Motor) възнамерява да построи нов цех за електрически коли в Съединени американски щати и е провел диалози с високопоставени лица в щата Джорджия, обявиха пред Ройтерс осведомени източници, съобщи Българска телеграфна агенция. Новото оборудване ще е ситуирано покрай съществуващите фабрики на марките " Хюндай " и " Киа " (Kia).

" Хюндай мотър " удостовери, че има проекти за нов цех за електрически автомобили, само че отхвърли да разяснява каквито и да е детайлности, в това число по отношение на договарянията за мястото, където ще се построи обектът.

" Хюндай " е в напреднала фаза на договарянията с локалните управляващи за строителството на цех за електрически коли в Джорджия, споделиха пред Ройтерс три осведомени източника. Все още няма информация за инвестицията, в това число плануваните разноски, както и за упованията какъв брой работни места ще бъдат основани.

Новият цех за електрически коли, в случай че бъде финализиран, ще обслужва, както " Хюндай ", по този начин и " Киа ", защото марките възнамеряват да пуснат два напълно електрически високопроходими автомобила - " Йоник 7 " (Ioniq 7) и " И Ви 9 " (EV9) на американския пазар, оповестиха трите осведомени източника.

Миналия месец южнокорейският автомобилостроител разгласи инвестиция от 300 милиона $ за производството на напълно електрически " Дженезис Джи Ви " (Genesis GV) и хибридната версия на " Санта Фе " (Santa Fe) в завода в Алабама, напомня Ройтерс

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР