"Hyundai Smart City" е името на концепция за зелен град

...
"Hyundai Smart City" е името на концепция за зелен град
Коментари Харесай

Новата мобилност в Умен град на Hyundai - видео

"Hyundai Smart City " е името на идея за зелен град с решения за устойчива подвижност. Автономна подвижност, съвременна авиация, роботика и атомна технология характеризират визията, показана на „ Срещата на върха на международните градове 2022 “ в Сингапур. Моделът е предопределен да служи като тенденция за създаването на интелигентни решения за подвижност.

„ Нашата цел е хората да живеят в естетика с природата в интелигентните градове на бъдещето, като в същото време употребяват съвременни технологии “ - сподели Йънгчо Чи, президент и основен шеф по нововъведенията на Hyundai Motor Group - „ Нашите решения за въздушна и наземна подвижност ще предефинират градските граници, ще свържат хората по смислени способи и ще съживят градовете. Ще продължим да работим с държавните управления по света, с цел да превърнем визията за образован град в действителност, като в същото време бързо развиваме опциите на бъдещите решения за подвижност. “



Вдъхновена от модел на пчелна пита, концепцията за образован град е шестоъгълна с надземен пласт, насочен към индивида, и под земята пласт, насочен към функционалностите. На надземно равнище постройките рамкират природата под формата на паркове и гори, ситуирани в центъра на града. РЗП, застроена от хора в центъра на града, е сведена до най-малко. Сградите са разграничени на три секции съгласно гъстотата на популацията - висока, междинна и ниска.

Има ниска компактност на застрояване наоколо до парковете и горите в центъра на града, което дава на хората безпрепятствена панорама към природата от всяка част на града. Освен това постройките в границите на обособените секции са подредени съгласно предназначението си. Например, забележителностите на града се намират в зоната с висока компактност, до момента в който инфраструктурата за сигурност се намира в зоната със междинна компактност. Площите са подредени по този начин, че да се доближават елементарно от всяка точка.

Цялата пътна инфраструктура на града е ситуирана подземен. Всички артикули и услуги се транспортират подземен и самостоятелно до автоматизираните логистични центрове на всеки район, където роботите правят крайната доставка. Жителите ще пътуват сред градовете, употребявайки Advanced Air Mobility (AAM). Превозните средства AAM ще кацат и изхвърчат на по този начин наречените кули Hub 2.0.

Следователно AAM връзките са ситуирани над жилищните и офис зони, непосредствено върху постройките. Hyundai желае да създава особено конструирани транспортни средства (PBV) и роботаксита. Motional, взаимно дружество на Hyundai Motor Group, отговарящо за технологиите за самостоятелно шофиране, сега създава роботакси. Предвижда се те да излязат на пазара през 2023 година По тематиката за летенето в концепцията – употребяват се тъй наречените eVTOL - дребни, електрически задвижвани самолети, които изхвърчат и кацат отвесно и могат да се употребяват като въздушни таксита. Те би трябвало да се появят на пазара през 2028 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР