Hyundai представи изцяло новото попълнение в 100% електрическото си семейство

...
Hyundai представи изцяло новото попълнение в 100% електрическото си семейство
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 6 с автономност от над 610 километра

Hyundai показа напълно новото попълнение в 100% електрическото си семейство IONIQ в лицето на IONIQ 6 и разгласи, че производството на електрическия автомобил е планувано да стартира през третата четвърт на тази година.

С извънредно аеродинамичното си купе и високоефективна задвижваща система с батериен модул с потенциал от 77.4 kWh, Hyundai IONIQ 6 дава обещание да предложи свободен пробег от над 610 километра, като от компанията показват резултат от под 14 kWh консумация на сила за изминаването на всеки 100 километра.

Бордовата зарядна система на IONIQ 6 е 800 V, което дава обещание опция за презареждането на батерията от 10 до 80% за единствено 18 минути.

Основен акцент при IONIQ 6 е аеродинамиката, като тук вследствие на извънредно сериозната развойна активност е реализиран коефициент от едвам 0.211. За регистрирането на този индикатор, от компанията са заложили на дейни аеродинамични в предната част на купето, опция за осъществяване със специфични цифрови външни огледала, спомагателните аеродинамични детайли и други.



В същото време обаче, от Hyundai споделят, че още през цялото време на създаването, IONIQ 6, който е с съществени габарити дължина 4855 мм, широчина 1880 мм и височина 1495 мм, с междуосие от 2950 мм, има за цел постигането на допустимо най-голям интериорен шир и комфорт, като за задачата по проектирането на вътрешността, в предната част на която откриваме два 12-инчови екрана (инструментален панел и инфо-развлекателната и информационна система), в която са употребявани виновни към околната среда материали, е работено паралелно с това на екстериора.

Във версията си с батерия 77.4 kWh, IONIQ 6 ще бъде разполагаем във версия с две и четири задвижващи колела, като топ модификацията дава обещание мощ от 325 конски сили и въртящ миг от 605 Нм. Тук ускорението от 0 до 100 км/ч е допустимо за едвам 5.1 секунди.

Най- икономична се чака да бъде версията на IONIQ 6 с батериен блок от 53 kWh, която с 18-цолови джанти и задвижване единствено на задните колела ще се нуждае от под 14 kWh за изминаването на 100 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР