Hyundai Motor Group сключи сделка с японския холдинг SoftBank Group

...
Hyundai Motor Group сключи сделка с японския холдинг SoftBank Group
Коментари Харесай

Hyundai постигна сделка за придобиването на производител на роботи

Hyundai Motor Group подписа договорка с японския холдинг SoftBank Group за закупуване на 80-процентов дял от компанията за роботика Boston Dynamics на стойност към 800 млн. $. Това заяви за „ Ройтерс “ лице, осведомено със случая.

С това автомобилният производител ще може да разшири автоматизацията във фабриките си за коли, както и да проектира самостоятелни транспортни средства, безпилотни летателни апарати и роботи за реализиране на доставки, считат анализатори.

Този ход идва месеци след избирането на Чунг Ю-сун за правоприемник на татко си на председателския пост на борда на шефовете в Hyundai Motor Group. Той ще има дял от 20% в Boston Dynamics, а останалите 60% ще са разпределени сред подразделенията Hyundai Mobis и Hyundai Glovis.

Вчера стана ясно, че двете компании са стартирали договаряния за продажбата на Boston Dynamics, израснала на основата на лаборатория по роботика в Масачузетския софтуерен институт. Компанията бе закупена от Гугъл през 2013 година и продадена по-късно, откакто управлението и търсачката не съумяха да се спогодят по какъв начин да трансфорат неповторимите разработки в печеливш бизнес.

Един от най-популярните планове на Boston Dynamics е робо-куче, което по-рано тази година бе тествано от управляващите в Сингапур за контрол над жителите за спазването на нужната обществена отдалеченост по време на пандемията от новия ковид. През февруари изобретението бе въведено като контрольор в работата на нефтена компания в Норвегия.

Засега Hyundai Motor и SoftBank отхвърлят да разясняват договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР