Hyundai Motor Group и Motional- един от лидерите в областта на

...
Hyundai Motor Group и Motional- един от лидерите в
областта на
Коментари Харесай

Автономното такси IONIQ 5 Robotaxi идва през 2023 година

Hyundai Motor Group и Motional- един от водачите в областта на създаването на системи за автономно ръководство, представиха първата информация и изображения за съвместния си план IONIQ 5 Robotaxi. С изцяло електрическо задвижване, планът се очаква да бъде пуснат в приложимост за наемни услуги, в изцяло самостоятелен режим на действие, през 2023 година.

Robotaxi е оборудван със система за самостоятелно ръководство от Ниво 4, което значи, че за функционирането на системата на ръководство не е необходимо наличие на лидер, а първото приложение на таксито се очаква да бъде под формата на включване във флотилията услуги на компанията Lyft.

В оборудването на роботизираното такси, което ще бъде показано за първи път пред необятна аудитория по време на международното ревю IAA Mobility в Мюнхен (7-12 септември), са включени повече от 30 разнообразни датчика, в това число камери, радари и лазерни модули с LiDar, който генерират непрекъсната 36-градусова картина към цялото превозно средство, данните от която се анализират от бордова система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР